logo

POSBIYIK’TAN “REVİZYON, KAMPÜS VE CAMİ YERİ ” ÇIKIŞI!

  • Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, AKM Nikah Salonu’nda düzenlenen Ekim Ayı Belediye Meclis Toplantısı öncesinde ilçe gündeminde olan “İmar Revizyon Tadilatı, Kampüs Binası, Cami yeri ve Gülüç Beldesi” ile ilgili konularda önemli açıklamalar yaptı.

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan toplantısı Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda Belediye Başkanı Halil Posbıyık başkanlığında yapıldı.

Toplantı gündemine geçmeden önce açılış konuşması yapan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, zaman zaman iktidarı sert ifadelerle eleştirildiği konuşmasında farklı konulara değinerek mesajlar verdi.

REVİZYONU OCAK AYINDA İPTAL EDERİM

Meclisten vatandaşlara ve müteahhitlere ‘Revizyonun bizimle işi yok, bakanlık yaptırmıyor’ diye seslenen Başkan Posbıyık; “Aralık ayı sonuna kadar beklerim, görüş gelir gelir, gelmezse Ocak ayı başında iptal ederim. Revizyon 2024 seçimleri sonrasına kalır” dedi.

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, revizyon nedeniyle Ereğli halkının mağdur edildiğini, ilgili bakanlıktan gerekli yazının gelmemesinden ötürü sürecin ilerlemediğini söyledi. Posbıyık, Aralık ayı sonuna kadar bakanlıktan görüş gelmemesi durumunda revizyonu Ocak ayı başında iptal edeceğini açıkladı.

EĞİTİM KAMPÜSÜNÜ YAPTIRMIYORLAR

Eski Devlet Hastanesi alanına yapılması planlanan BEÜ Eğitim Kampüsü için. ‘Kampüsün ruhsatı, yeri, hayırseveri hazır ama yaptırmıyorlar’ diyen başkan Posbıyık; “Eskiden bu işi biz yürütürdük, kavgasını yapıyorduk şimdi bizi diskalifiye ettiler. Eğitim Vakfı da toplanmıyor, bilgi de vermiyorlar, yazıktır bu Ereğli’ye. Günahtır. Uyan Ereğli uyan” diye konuşan Posbıyık, şöyle devam etti :

 “Bana sık sık kampüs alanı hakkında bilgi soruyorlar. Eskiden biz bu işlerin içerisindeydik, eskiden bize bilgi verilirdi. Şu an ruhsatları verildi yer hazır, Erdemir üst yönetimi ile görüştük, ‘biz hazırız’ dediler. Akın Tatoğlu da bir toplantıda, ‘ben hazırım’ dedi. Yapıcılar hazır, her şey hazır ama yapılmıyor. Kim yaptırmıyor, ne için yaptırmıyor vallahi billahi bilmiyorum. Bilgim yok. Bize bilgi vermiyorlar. Eskiden bu işi biz yürütürdük, kavgasını yapıyorduk şimdi bizi diskalifiye ettiler. Eğitim Vakfı da toplanmıyor, bilgi de vermiyorlar, yazıktır bu Ereğli’ye ya. Yazıktır günahtır. Uyan Ereğli uyan.”

CAMİ YERİYLE İLGİLİ HUKUKSAL MÜCADELEYE DEVAM EDİYORUZ

Posbıyık, sahil bölgesine yapılması planlanan cami yeriyle ilgili olarak da hukuksal sürecin devam ettiğini hatırlatarak, “Halka rağmen yapamazsınız” dedi ve ekledi:  

“Cami ile ilgili olarak hukuksal mücadeleye devam ediyoruz. Ereğli Belediyesi olarak Danıştay’a müracaatımızı yaptık. Aynı zamanda çevreciler, ZERÇEP, benim de imzam var altında ayrı bir dava açtı. Ankara Mimarlar Odası Başkanı da mahkeme açtı. Şunu özellikle söylemek isterim halka rağmen bir şey yapılmaz. Halka rağmen bu cami yapılmayacak, kesin. Hiç kimse hayal alemine düşmesin. Sahilde büyük emeklerimiz var bireysel olarak benim emeklerim de çok. Bunun amacı belli. Ereğli halkının beğendiği bir yer. Daha önce 9 yer gösterdik, bunu 12 yere çıkarttık, ‘Buralara camiyi yapalım biz de yardımcı olalım’ diye ama kabul etmediler.”

GÜLÜÇ’ÜN EREĞLİ’YE BAĞLANMASINI İKTİDAR GÜCÜ ENGELLİYOR

Meclisteki konuşmasında Gülüç Beldesinin Ereğli Belediyesi’ne bağlanması noktasında tüm yasal sürecin sona erdiğini ancak ilgili kararın iktidar gücüyle Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) gönderilmediğini söyleyen Posbıyık, “Gülüç Belediyesi’nin Ereğli Belediyesi’ne bağlanma konusu bitmiş vaziyette. Karar, Zonguldak İdare Mahkemesi, Danıştay’dan geçti. Temyizden geçti. Ama iktidar gücü bekletiyor. Bütün işlemleri bitti. Gülüç Belediyesi diye yasal zeminde bir belediye yok. Ancak, bu yasal zeminin tamamlanması engelleniyor. Bütün mesele İdare Mahkemesi, Danıştay, temizden kapatılsın diye geçen kararın YSK’ya gönderilmesi gerekiyor. Biz mücadele ediyoruz, boş durmuyoruz. Seçime 1 sene kalayı 1 gün geçtiğinde o işlemler yürümez. Gülüç seçime girer onu planlamaya çalışıyorlar. Sümen altı yapıyorlar, bunu bilginiz olsun diye söylüyorum.“ diye konuştu.

OTURARAK VOLEYBOL TAKIMI ALTINLA ÖDÜLLENDİRİLDİ

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce belediye meclisinde alınan karar gereği 2021-2022 Sezonu Oturarak Voleybol Süper Lig müsabakalarında  Türkiye 2.si olan Kdz. Ereğli Belediyespor Oturarak Voleybol Takımı altınla ödüllendirildi.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, grup sözcüleriyle birlikte sporculara ve antrenörlere altınlarını takdim etti. Başarıları nedeniyle sporcuları kutlayan Başkan Posbıyık, sporu desteklemeyi sürdüreceklerini belirtti.

Paylaşın:
357 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ