logo

PROTOKOL’DEN RAMAZAN BAYRAMI KUTLAMA MESAJLARI…

  • Ramazan Bayramı nedeni ile Zonguldak ve Ereğli protokol üyeleri kutlama mesajları yayınladı.

Yayın Kuruluşumuza ulaşan kutlamam mesajları şöyle :

ZONGULDAK VALİSİ OSMAN HACIBEKTAŞOĞLU:

Birlikte iftar sofralarını paylaştığımız, kıymetli büyüklerimizi ve dostlarımızı ziyaret ettiğimiz, maneviyatı en üst seviyede hissedilen, duaların kabul olduğuna inandığımız Ramazan ayını geride bırakırken şimdi birlikte bu kutlu ayın getirdiği huzur ve bereketi, Ramazan Bayramı’nı coşkuyla kutlamanın heyecanı içindeyiz.

Ramazan ayı sadece oruçla sınırlı kalmayan; sabır, merhamet, hoşgörü ve paylaşım gibi değerleri hissettiren önemli bir zaman dilimidir. Birbirimize karşı anlayışlı ve hoşgörülü olmak, farklılıklarımızı zenginlik olarak görmek, kardeşlik duygularımızı güçlendirmek; Ramazan’ın öğretilerinden sadece birkaçıdır.

Ramazan Bayramı, bu manevi yolculuğun doruğa çıktığı, komşular arasındaki dayanışmanın arttığı, kardeşlik bağlarının güçlendiği, toplumun bir araya gelerek birlik ve beraberlik duygularını pekiştirdiği, sevgi ve paylaşımın en yoğun hissedildiği zamanlardan biridir.

Bayram sevincini aileleri ve sevdikleri ile paylaşmak için tatil boyunca seyahat edecek olan tüm vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde ulaşması için trafik kurallarına titizlikle uymalarını istirham ediyor, daha dikkatli davranmalarını içtenlikle temenni ediyorum.

Vatandaşlarımızın bayramı huzur ve esenlik içinde geçirmeleri için gerekli önlemler alınmıştır. Bayram süresince özveriyle görevi başında olan başta güvenlik, sağlık, zabıta ve itfaiye personeli olmak üzere bütün mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; mübarek Ramazan Bayramının ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa barış ve huzur getirmesi temenni ediyor; kahraman gazilerimiz ve aziz şehitlerimizin aileleri başta olmak üzere tüm Zonguldaklı hemşehrilerimin bayramını en içten duygularımla kutluyor; sağlık ve mutluluk dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.


KDZ. EREĞLİ KAYMAKAMI MEHMET YAPICI:

Bolluk, bereket ve huzurun doyasıya yaşandığı, toplumsal yardımlaşma ve dayanışmanın güçlendiği, kardeşlik, birlik, beraberlik duygularının pekiştirildiği on bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayına veda ederken Ramazan Bayramını hep birlikte karşılamanın, bayram sevinci yaşamanın mutluluğu içerisindeyiz. 

Bayram günleri; manevi duyguların coştuğu, bütün vatandaşlarımızın sevgi, saygı ve kardeşlik ve sevinçlere ortak olduğu müstesna günlerdir. Milli kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olan “sevinçte ve kederde bir arada olma” geleneğinin en anlamlı hayat bulduğu zamanlar olması nedeniyle Bayramlar, birlik ve beraberliğimizin en önemli unsurlarıdır.

Bayramları gerçek anlamıyla bayram yapan, bu günlerde yaşadığımız manevi duygulardır. Bayramlar, sevgi, hoşgörü, yardımlaşma, dayanışma ve adalet duygularımızın harekete geçmesi için en güzel vesilelerdir. 

Bu duygularla, Bayramın ilçemize, ülkemize ve tüm dünyaya barış, kardeşlik ve mutluluk getirmesini diler, tüm yurttaşlarımızın Ramazan Bayramını en içten duygularımla kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.


ZBEÜ REKTÖRÜ PROF. DR. İ. HAKKI ÖZÖLÇER:

“Kardeşliğin ve beraberliğin pekiştiği Ramazan-ı Şerif’i geride bırakarak, gönüllerin hürmet ve hatırlamayla coştuğu Ramazan Bayramı’na erişmenin kıvancını yaşıyoruz. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan on bir ayın sultanı Ramazan’ın; nefsin terbiyesi, açlığın ve susuzluğun manevi doygunlukla doyurulduğu ve yaptığımız amellerin halis niyetlerle kuvvetlendiği sabır ve şükür ayı olduğunun her daim bilincindeyiz. Bu bilincin içinde günlerini en güzel şekilde gerçekleştirmeye çalıştığımız Ramazan ayının, hemen akabinde kavuştuğumuz bayramımız; aile, akrabalık ve milletçe bir olma bağlarını sağlamlaştırırken, Türk-İslam töresi ve terbiyesi içerisinde yeri olmadığını ikrar ettiğimiz küslüklerin ve dargınlıkların da selamlaşma ve kucaklaşmayla onarıldığı vuslat zamanlardan biridir.

Uzun zamandır Filistin’de devam eden soykırımın izlerinde şahit olduğumuz masum çocukların ve insanların feryatları, vicdanlarımızda çok büyük yaralar ve hüzünler açmasına karşın ne yazık ki tüm dünyanın gözü önünde bu mübarek Ramazan ayında dahi acılar katlanarak devam etmektedir. Bu acının ve insanlık dışı saldırıların, mübarek Ramazan Bayramı’nın getireceği sevinci yüreğimizde bir burukluk ile yaşatacağı apaçık bir gerçektir. Yaşanan acıların ve dökülen gözyaşların dinmesi için ettiğimiz dualarla Ramazan Bayramı’n öncelikle Filistin’de yaşanan katliamın ve tüm dünyada devam eden savaşların tez vakitte sona ermesine vesile olmasını diliyor; aynı zamanda insanlığın temel felsefesi olarak gelecek nesillere huzur ve barış dolu adil bir yaşam getirmesini ümit ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ailesi olmak üzere tüm Zonguldaklı hemşehrilerimizin, aziz milletimizin ve Türk-İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyor; sevgi ve kardeşlik duygularının coşkuya dönüştüğü bu müstesna günlerin bütün insanlığa barış, huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”


GENEL MADEN İŞÇİLERİ SENDİKASI YÖNETİM KURULU;

“Bayramlar, insanların birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının, birbirlerine olan sevgi ve saygılarının perçinlendiği günlerdir.

Ramazan Bayramının; sağlıklı günlere, barışa ve kardeşliğe vesile olmasını diliyoruz.

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK), Maden Tetkik Arama Kurumu’nda (MTA) ve Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) işyerlerimizde çalışan üyelerimiz başta olmak üzere tüm madencilerin, halkımızın, İslam Aleminin Mübarek Ramazan Bayramını kutluyoruz.

Eşleri, çocukları ve aileleriyle, sevgi dolu, sağlıklı ve huzurlu nice bayramlar diliyoruz.

Bayramın; kardeşlik ve dayanışma duygularını geliştirmesi, ülkemize ve bölgemize huzur, sağlık ve barış getirmesi umuduyla saygılarımızı sunuyoruz.”


Paylaşın:
268 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ