logo

RAMAZAN BAYRAMINI KUTLADILAR

İslam Aleminde birlik beraberliğin, barışın, paylaşımın simgesi haline gelen ve milli manevi huşu ile kutlanan Ramazan Bayramı, 13 Mayıs Perşembe günü bayram namazı kılınması ile başlayacak.

Ramazan Bayramı nedeni ile idareciler, siyasiler ve STK yetkililer kutlama mesajı yayınlayarak halkın bayramını kutladılar. Yayın kuruluşumuza ulaşan kutlama mesajları şöyle :

ZONGULDAK VALİSİ MUSTAFA TUTULMAZ

“Toplumsal yaşantımızda büyük anlam ve değeri olan bir Ramazan Bayramına daha milletçe ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Küresel koronavirüs salgınının gölgesinde doya doya yaşayamasakta, bayramlarımız milletçe birlik ve beraberliğimizin güçlendiği, pekiştiği, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma gibi insanı mutlu eden, huzur veren değerlerin içtenlikle yaşandığı müstesna günlerimizdir.
Rahmet ve bereketini sevgi ve kardeşlik duygularıyla paylaştığımız, manevi duyarlılıklarımızı gözden geçirdiğimiz Ramazan ayı sonunda milletçe idrak ettiğimiz mübarek Ramazan Bayramının, kırgınlık ve küskünlüklerin sona ermesine, sevgi, saygı ve hoşgörünün en güzel örneklerinin sergilenmesine vesile olacağına inanıyorum.Bu duygu ve düşüncelerle saygıdeğer halkımızın, aziz milletimizin ve İslam âleminin Ramazan Bayramını en içten duygularımla kutluyor, bayramı sağlık, huzur ve afiyet içerisinde geçirmelerini temenni ediyor sevgi ve saygılar sunuyorum.


KDZ. EREĞLİ KAYMAKAMI İSMAİL ÇORUMLUOĞLU

Milletimizin manevi değerlerinin, sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel, en anlamlı örneklerinin yaşandığı dini bayramlarımız; sevgi, saygı, yardımlaşma ve hoşgörü duygularının güçlenmesine, toplumun birlik ve beraberliğinin pekiştirilmesine ve geleceğe daha da güvenle bakmamıza vesile olmaktadır.

Ramazan Bayramına ulaşmanın mutluluğu ve heyecanı içinde olsak da, uzun zamandır tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan salgın nedeniyle bu bayramı sevdiklerimizle bir araya gelemeden yaşayacağız.  

İlçemizde, Ramazan Bayramını rahat ve huzurlu bir şekilde geçirebilmek için ilgili kurumlarca gerekli tüm tedbirler alınmış, salgınla ilgili alınan tedbirler ve aşı çalışmalarındaki gelişmeler sayesinde en kısa zamanda Bayramlarımızı önceki yıllarda olduğu gibi hep birlikte, ailemiz sevdiklerimizle geçireceğimize olan inancımız tamdır.

Bu duygular içinde bütün vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlar, hem milletimiz, hem de tüm insanlık için başta sağlık olmak üzere, barış, huzur ve refaha vesile olacak nice güzel bayramları yaşamayı temenni eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.


AK PARTİ KDZ. EREĞLİ İLÇE BAŞKANI SAFFET BOZKURT

“Huzur ve bereketin doyasıya yaşandığı; rahmet, mağfiret ve cömertliğin vesilesi olan Ramazan Ayı’nı tamamlayıp bayrama kavuşmanın mutluluğunu millet olarak hep birlikte yaşıyoruz.

Bayramlar; birlik ve beraberlik duygularının yoğunlaştığı, sevinç, neşe ve coşkunun buluştuğu, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinleştiği, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları çok özel günlerdir.

Toplumsal yapımızı güçlendiren bayramların getirdiği barış, huzur ve kardeşlik ortamının değerini iyi bilmeli, bu anlamlı günleri ruhuna uygun bir şekilde değerlendirmeliyiz. Her türlü zorluğu birlik, beraberlik ve hoşgörü ile bertaraf eden milletimizin gelecek nesillere bırakacağı en büyük armağan kardeşçe kutlanacak bayramlar olacaktır. Bu özel günlerde yakınlarımızdan başlayarak, akrabalarımızı, komşularımızı, vatanımızı canı pahasına savunan şehitlerimizin değerli ailelerini, yetim, hasta, yaşlı ve yardıma muhtaç insanlarımızı ziyaret etmek, gönüllerini almak, ihtiyaçlarını gidermek ve bu sayede bayramı bayram tadında yaşama erdemine erişmek temel hedeflerimizden birisi olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; mübarek Ramazan Bayramı’nın ülkemize, milletimize ve bütün insanlığa huzur, barış, adalet ve merhamet getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyor; aziz şehitlerimizin ailelerinin, gazilerimizin, saygıdeğer hemşehrilerimin, milletimizin ve tüm İslam Âleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor; sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.”


KDZ. EREĞLİ DİJİTAL MEDYA VE GAZETECİLER DERNEĞİ (ERMED) YÖNETİM KURULU ADINA DOĞAN GÖNÜLLÜ / BAŞKAN

Bir Ramazan Bayramını daha salgın gölgesinde buruk kutluyoruz!

Senede iki defa heyecanla beklediğimiz manevi bayramlarımız, kültürümüz haline gelmiş önemli değerlerimizdir. Bu günlerde birbirimize daha hoşgörülü, daha sevgi dolu ve saygılı oluruz. Küskünler barışır, dostluklarımız pekişir, ziyaret etme ve hal, hatır sorma geleneğimiz canlanır.

Ancak salgın dönemindeyiz ve buruk bir bayram geçireceğiz! Elbette sağlığımız için, insanlık ve gelecek nesillerimiz için kapanma kurallarına uyacağız;  zorunlu iş ve ihtiyaçlar dışında, yakın akrabalarımız da dahil, kimse ile yüz yüze görüşemeyecek, bayram kutlamalarını dijital kanallarla yapacağız, yapmalıyız.  

Unutmayalım ki sabrın sonu selamettir.

Biz medya mensupları ve gazeteciler ise; önlemlere uyarak halkın özgürce haber alma ihtiyacının karşılanması ve görevin her şartta yerine getirilmesi sorumluluğu ile görevlerimizin başında olacak; haber, bilgi, eğlence ve yorumlarımızı ilgili mecralarımızda paylaşacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle; tüm halkımızın, paydaşlarımızın ve meslektaşlarımızın Ramazan Bayramını kutlar, başta sağlık olmak üzere, güven ve refah içinde bir aydınlık bir yaşam dileriz.


BEÜ REKTÖRÜ PROF. DR. MUSTAFA ÇUFALI

İslam âlemi olarak mukaddes üç ayların sonuncusu, on bir ayın sultanı, rahmet, mağrifet ve bereket ayı olan Ramazan’ı geride bırakırken, toplum olarak dayanışma günü olan bayrama ulaşmanın huzur ve sevincini yaşıyoruz. Bayramlar insanların aralarındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği, milli ve dini duyguların güçlendiği özel günlerdir. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda pandemi ile mücadele tedbirleri kapsamında her ne kadar yakınlarımızla ve sevdiklerimizle, eskisi kadar bir araya gelemiyor olsak da, Ramazan Bayramı’nda kalplerimiz ve gönüllerimiz bir olacak, milletçe  kurallara uyarak bu zor günleri atlatacağız.

Bayramın güzel atmosferini yaşadığımız bu günlerde Doğu Kudüs ve Gazze’de Filistinli kardeşlerimizin çektiği sıkıntıların, bölgede yaşanan insanlık ayıbının son bulması ortak temennimizdir. Filistin’in yanında yer almak insanlığın yanında yer almaktır. Dünyanın barışa ve kardeşliğe ihtiyacı var.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm akademik, idari personelimiz ve öğrencilerimiz ile birlikte Aziz Milletimizin ve İslam Aleminin mübarek Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle tebrik ediyor, bayramın tüm insanlığa sağlıklı günler getirmesini, dünyada barışa, huzura, güzel ve aydınlık yarınlara vesile olmasını diliyorum.


GENEL MADEN İŞÇİLERİ SENDİKASI(GMİS ) YÖNETİM KURULU

“Bayramlar, insanların birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının, birbirlerine olan sevgi ve saygılarının perçinlendiği günlerdir. İçinde bulunduğumuz zor covid-19 pandemisi sürecinde; Sosyal mesafeyi korusak da, bir araya gelemesek de yüreklerimiz kardeşlik, beraberlik ve dayanışma duygusuyla dolu. Ramazan Bayramının; sağlıklı günlere, barışa ve kardeşliğe vesile olmasını diliyoruz. Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK), Maden Tetkik Arama Kurumu’nda (MTA) ve özel sektör işyerlerimizde çalışan üyelerimiz başta olmak üzere tüm madencilerin, tüm halkımızın, İslam Aleminin Mübarek Ramazan Bayramını kutluyoruz. Eşleri, çocukları ve aileleriyle, sevgi dolu, sağlıklı ve huzurlu nice bayramlar diliyoruz. Bayramın; kardeşlik ve dayanışma duygularını geliştirmesi, ülkemize ve bölgemize huzur, sağlık ve barış getirmesi umuduyla saygılarımızı sunuyoruz.”


İYİ PARTİ KDZ. EREĞLİ İLÇE BAŞKANI OP. DR. EVRİM BALBALOĞLU

Rahmet, merhamet ve bereket ayı olan mübarek Ramazan’ın sonuna geldik.

Dünyada ve ülkemizde Covid-19 salgını ile savaştığımız bu günlerde ekonomik krizler ,demokrasi, insan hakları gibi değerlerin ayaklar altına alındığı bir dönemden geçiyoruz.

Şüphesiz birlik ve beraberlik içinde bu günleri de atlatacak, geriye dönüp baktığımızda geçmişten ders alarak, geleceğe dair plan ve hedeflerimize de bu noktadan hareketle yürüyeceğiz.

Ramazan Bayramı’nın bizleri birlik, beraberlik ve adalet anlayışı çatısı altında birleştirmesi umuduyla, BayramSofrası etrafında hep bir arada oturabileceğimiz sağlıklı, mutlu, huzurlu bayramlara erişebilmeyi diliyor, Zonguldak’lı hemşerilerimin, ülkemin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı kutluyorum.


Paylaşın:
682 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ