logo

REKOR! EREĞLİ ECHOMAR’DA 200’ÜNCÜ BYPASS…

  • Özel Ereğli Echomar Hastanesi kalp-damar cerrahisi bölümünde 200’üncü bypass ameliyatını olan ve sağlığına kavuşan Muzaffer Dereli için taburcu olmadan önce kutlama pastası kesildi.

Kdz. Ereğli’de yaptığı sağlık yatırımlarıyla önemli başarılara imza atan ve son olarak bir buçuk sene önce hizmete aldığı kalp-damar cerrahisi bölümü ile de bölgedeki önemli bir eksikliği gideren Özel Ereğli Echomar Hastanesi’nde 200’üncü bypass ameliyatı, 71 yaşındaki Muzaffer Dereli’ye yapıldı.  

Sağlığına kavuşan Muzaffer Dereli için taburcu olmadan önce Başhekim Nevzat Çimenoğlu, Kalp ve Damar Cerrahisi Doktorları Burak Onuk ve Aşkın Pekbay ile servis çalışanlarının da katılımıyla kutlama pastası kesildi.

ÇİMENOĞLU “BÖLGEDE ŞİFA KAYNAĞI OLMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Başhekim Nevzat Çimenoğlu, burada yaptığı konuşmada bir buçuk sene önce açtıkları kalp damar cerrahisi bölümünde 200’üncü bypass ameliyatını gerçekleştirdiklerini hatırlattı ve “hastamızı bugün taburcu ediyoruz. Tabi sadece bypass ameliyatları yapmıyoruz periferik dediğimiz çevresel damar ameliyatları da yapılıyor hastanemizde. Yine kalp kapağı ameliyatları yapılıyor, kalp kapaklarını değiştirebiliyoruz. Kalpte delik varsa onları kapatabiliyoruz. Arkadaşlarımız çok yetkinler bu konuda. Bir buçuk senede de bypass ameliyatı sayımız 200’e ulaştı. Başarı oranımız dünya standartları ölçüsünde. Burada başarısızlık yüzde 1, ama biz yüzde 1’in de altındayız. Bugüne kadar 200 ameliyatta sadece bir hastamızı kaybettik. O hastamızda ameliyat öncesi de belki hayatını kurtarırız diye yapmış olduğumuz bir ameliyattı. Doktor Burak Onuk ve Doktor Aşkın Pekbay hocalarımız bu konuda çok yetkinler, ikisi de açık kalp ameliyatı olan bypass’ı yapıyorlar.”dedi.

EKİP KALP ÇALIŞIRKEN DAMARLARI DEĞİŞTİRİYOR; HASTA 4 .GÜNDE TABURCU EDİLİYOR

Ameliyat tekniğini konunda da bilgi veren Çimenoğlu, “Hocalarımız ameliyatı kalbi durdurmadan yapıyorlar, kalp çalışırken damarları değiştiriyorlar. Yani makineye bağlamıyorlar hastayı. Makineye bağlamadıkları ve çalışan kalp de damarları değiştirdikleri için de yoğun bakımda yatış süresi çok kısa oluyor. Yoğun bakımda bir gece kalıyor hasta, ertesi gün servisi iniyor ve dördüncü günde evine gidiyor. Bugün taburcu ettiğimiz hastamızın enteresan bir tabiri var; ‘ben daha önce fıtık ameliyatı da oldum, fıtık ameliyatı bundan çok ağır geçti, çok daha ağrılıydı, şimdi hiçbir ağrı sızı duymadım’ deyip gayet rahat bir şekilde gitti. Ereğli, Zonguldak bölgesi ve çevre illerdeki hastalarımıza şifa kaynağı olduğumuzu düşünüyoruz. İnşallah bundan sonra da tekrar şifa vermeye devam edeceğiz.”ifadelerini kullandı.

Sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Dereli de; başta doktorları olmak üzere tüm Echomar Ailesine teşekkürlerini sunduğunu dile getirdi.

Paylaşın:
2279 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ