logo

REKTÖR ÇUFALI, GRİZU-263 TAKIMI İLE TUSAŞ’I ZİYARET ETTİ

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı’nın, Grizu-263 Uzay Takımı İle Birlikte Türk Havacılık Uzay Sanayi’ni ziyaret ettiği bildirildi.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Basın Ofisi’nden verilen bilgiye göre;  Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Mühendislik Fakültesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren  Grizu-263 Uzay Takımı üyeleri ve takımın danışman hocası Prof. Dr. Bülent Ekmekçi ile birlikte Türk Havacılık Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ)’ni ziyaret etti.

4 Haziran Perşembe günü, Kahramankazan’daki TUSAŞ Merkez Yerleşkesinde Genel Müdür Prof. Dr. Temel Kotil’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarette Grizu- 263 Takımı,  Prof. Dr. Kotil’e takımın uzay faaliyetleri, başarıları ve planlanan projeler  hakkında bilgilendirme içeren kısa bir sunum yaptı. Sunumun ardından Rektörümüz ve beraberindeki ekip,  Türkiye’nin uzaya açılan kapısı olan  Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test (USET) Merkezi’nde incelemelerde bulundu. 

“BEÜ UZAY ÇALIŞMALARINDA ÖNEMLİ AŞAMA KAYDETTİ”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Kotil, Türkiye’nin havacılık ve uzay faaliyetleri hakkında Rektör Çufalı ve takım ekibine bilgi verdi. Grizu-263 Uzay Takımı’nın çalışmalarını yakından takip ettiklerini, Aralık ayında uzaya gönderilecek olan Türkiye’nin ilk cep uydusu Grizu-263A’nın Türkiye’nin uzay yolculuğunda  önemli bir adım olacağının altını çizen Genel Müdür Kotil,  Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin uzay çalışmaları kapsamında önemli bir aşama kaydettiğini dile getirdi ve  Uzay Takımımıza başarılarının devamını diledi.

ÇUFALI, “TUSAŞ İLE KOORDİNELİ ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Ziyarete ilişkin açıklama yapan Rektör Çufalı da uzay alanındaki çalışmaları ile BEÜ’nün ve ülkenin temsilcisi olan Grizu-263 Uzay Takımı ile birlikte Türkiye’nin uzay ve havacılık üssü   TUSAŞ’a yapılan ziyaretin önemine dikkat çekti. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak Grizu- 263 Uzay Takımı ile Türkiye’nin uzay alanındaki projelerine destek vermenin gurur verici olduğunu ifade eden Çufalı, TUSAŞ ile koordineli çalışmaların devam edileceğini belirtti ve ev sahipliğinden dolayı Genel Müdür Prof. Dr. Temel Kotil’e teşekkür etti. 

Paylaşın:
463 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ