logo

REKTÖR ÇUFALI’DAN GENEL MÜDÜR ORAL’A ANLAMLI ZİYARET

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel ve Grizu Grizu-263’takımı, Takım Danışmanı Prof. Dr. Bülent Ekmekçi ile birlikte ERDEMİR Genel Müdürü Salih Cem Oral’ı ziyaret ederek, şirketin cep uydusu projesine verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi(ZBEÜ) Rektörü Prof. DR. Mustafa Çufalı, Grizu-263 takımının Danışmanı Bülent Ekmekçi ve takım üyelerinin, Türkiye’nin ilk cep uydusu çalışmalarında sağladıkları desteklerden ötürü Ereğli Demir Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Salih Cem Oral’a teşekkür ziyareti gerçekleştirdiği bildirildi.

İNANARAK VE ÇOK ÇALIŞARAK BAŞARILDI”

Ziyaretle ilgili BEÜ’den yapılan açıklamada, takımın proje sürecini inanarak ve çok çalışarak yürüttüğü vurgulanarak, “çalışmalar neticesinde Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Cape Canaveral Fırlatma Üssü’nden SpaceX’in Falcon 9 roketiyle fırlatılan Türkiye’nin ilk cep uydusu çalışmalarında sağladıkları desteklerden ötürü ana sponsor Ereğli Demir Çelik Fabrikaları (ERDEMİR)’i Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı ziyaret etti. 09 Şubat Çarşamba günü yapılan ziyarete Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, Takım Danışmanı Prof. Dr. Bülent Ekmekçi ve Grizu-263 takım üyeleri de katıldı.” denildi.

REKTÖR ÇUFALI’DAN ‘HAVACILIK VE UZAY MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ’ VURGUSU

Açıklamaya göre; söz konusu ziyarette, ERDEMİR’e süreçte verdikleri destek için teşekkür eden Rektör Çufalı, üniversite bünyesinde uzay alanında yapılan çalışmaların sürekliliğini vurguladı ve üniversite olarak öğrencilerin oluşturduğu takımların, uzay ve havacılık başta olmak üzere geniş alanlarda devam eden çalışmalarına desteklerinin devam edeceğini belirtti. Mühendislik Fakültesi bünyesinde Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü açıldığını hatırlatan Çufalı, bu bölümün açıldığı Türkiye’nin 11’inci, Batı Karadeniz Bölgesinin ise ilk devlet üniversitesi olduklarını söyledi.

GENEL MÜDÜR ORAL: “KATKI SAĞLAMAKTAN ONUR DUYDUK”

Grizu 263 a Cep Uydusu Projesinin ana sponsoru ERDEMİR’in Genel Müdürü Salih Cem Oral ise elde edilen başarıdan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Türkiye ve Zonguldak için tarihi bir olaya tanıklık edildiğine vurgu yapan Oral, Grizu 263’ün başarı hikayesinde birlikte yer almanın memnuniyet verici olduğunu söyledi. Anlamlı başarı için Grizu-263 Uzay Takımını ve emeği geçenleri bir kez daha tebrik eden Oral, üstün başarılarının devamını diledi ve ERDEMİR olarak çalışmalara katkı sağlamaktan büyük onur duyduklarını ifade etti.

Ziyaret sonunda öğrenciler küp uydu modelini Genel Müdür Salih Cem Oral’a hediye etti.

Paylaşın:
551 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ