logo

REKTÖR SABUNCUOĞLU: “EĞİTİM SÜPERMARKETE DÖNÜŞECEK!”

  • TED Üniversitesi Rektörü Prof Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Kdz. Ereğli TED Koleji Lisesi etkinliğinde yaptığı konuşmada, dünyayı son dönemlerde etkileyen en önemli unsurun “eğitimin kişiselleşmesi” olarak işaret etti ve her bireyin beklentilerinin ihtiyaçlarının ve hedeflerinin farklı olduğuna dikkat çekerek, “eğitim süpermarkete dönüşüyor, herkes ihtiyacı olanı sepetine alacak” benzetmesi yaptı.

TED Üniversitesi Rektörü Prof Dr. İhsan Sabuncuoğlu, TED Kdz.Ereğli Koleji Vakfı Özel Okulları Lisesi etkinliğinde öğrencilere ve öğretmenlere hitap etti.

Erdemir Kültür Merkezinde düzenlenen programa  Türk Eğitim Derneği Genel Müdür Yardımcısı ve Vakıf Yönetim Kurulu İkinci başkanı Ali Şener, Vakıf Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Mesut Avcı ve Ahmet İsfendiyar, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

‘EĞİTİMİN KİŞİSELLEŞMESİNE’ VURGU YAPTI!

1,5 saat boyunca katılımcılara hitaben konuşan Sabuncuoğlu, geçmişin konuşulması yerine geleceğin konuşulmasını tavsiye ederek, eğitim sektörünün tüm dünyada değişim- dönüşüm süreci içinde olduğunu söyledi. Dünyayı son dönemlerde etkileyen en önemli unsurun “eğitimin kişiselleşmesi” olarak işaret eden Sabuncuoğlu, her bireyin beklentilerinin ihtiyaçlarının ve hedeflerinin farklı olduğuna dikkat çekti ve “eğitim süpermarkete dönüşüyor, herkes ihtiyacı olanı sepetine alacak” benzetmesi yaptı.

“ÖĞRENMEYİ ÖĞRENMEK YETKİNLİĞİNİ KAZANIN”

Sabuncuoğlu, enteraktif sürdürdüğü konuşmasında, bilginin de tüm ürün ve hizmetlerde olduğu gibi kullanım süresinin dolacağını savundu ve “son 3 yılda, son 30 yıldan daha fazlasındakinden çok değişim oldu. Ezberle-unut yaklaşımının artık bir anlamı kalmadı” dedi. Üniversite öncesi öğrencilerinin kazanması gereken en önemli yetkinliğin “öğrenmeyi öğrenmek” olduğunu işaret eden Rektör Sabuncuoğlu, bu sürecin üniversitede de devam ettirilmesi gerektiğinin önemini örneklerle vurguladı.

“YAPAY ZEKAYI BİLEN MESLEK İNSANLARINA İHTYİYAÇ OLACAK”

Üniversitelerin de kendisini yenilemek zorunda olduklarını belirten Sabuncuoğlu, TED Üniversitesi olarak Cambridge LMS platformu ile bin ders için anlaşma yaptıklarını açıklayarak bu yönde ilerlediklerini kaydetti. Sabuncuoğlu ayrıca, yeni dünya düzeninde gücün parada değil, bilgide olduğunu vurguladı ve bilgisi olanının kazanacağını ve dünyayı yöneteceğini söyledi. Konuşmasında yapay zekanın önemini vurgulayan ancak mesleklere ihtiyacın devam edeceğini belirten Sabuncuoğlu, “teknoloji yetkinliği olan meslek insanlarına ihtiyaç artacak” dedi.

Soru-cevap iletişimi kurduğu öğrencilere küçük hediyeler sunan ve konuşmasına “Geleceğin meslekleri yerine mesleklerin geleceğini konuşmamız lazım” diye devam eden Sabuncuoğlu, öğrenmenin sınırının ve zamanının kalmadığını kaydetti ve öğrencilere “öğrenmesini öğrenin” tavsiyesini tekrarladı.

Konuşmalardan önce, TED Koleji öğrencilerinden Esila Ünlü’nün “TED öğrencisi gözünden İhsan sabuncuoğlu’nu aktarmak” sunumunun da yapıldığı program, teşekkür plaketi takdimi, karşılıklı hediyeleşme ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Rektör Sabuncuoğlu, Kdz. Ereğli programına TED İlkokulu ve Ortaokulu inceleme gezileri ile devam etti.

Paylaşın:
401 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ