logo

RÖLEVE VE MODELLEME ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Kdz. Ereğli Kırmacı mevkiinde bulunan ve eskiden ‘devlet demiryolları tren garı, tamir ve bakım istasyonu’ olarak kullanılan eski binanın kültür-turizme kazandırılma çalışmalarına hız verildi.

Kdz. Ereğli Kırmacı mevkiinde bulunan ve eskiden (Ereğli-Erdemir Kandilli arasında kömür ve insan taşıyan trenler için…) devlet demiryolları tren garı, tamir ve bakım istasyonu olarak kullanılan harabe binanın kültür-turizme kazandırılma çalışmalarına hız verildi.

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’nun titizlikle üzerinde durduğu çalışmalarda; hafta başında öncelikle binanın çevresi iş makineleri tarafından temizlendi. Hemen ardından çevresine mıcır malzemesi dökülerek ulaşımın ve görünebilirliğin kolay hale getirildiği binada şimdi de röleve(yapının boyutlarını ölçerek plan, kesit ve görünüşünü yeniden çıkarma.) ve modelleme çalışmaları başladı.

SIRADA; RÖLEVE, MODELLEME VE RESTORASYON AŞAMALARI VAR

23 Kasım Cumartesi sabahı erken saatlerde çalışmalara başlayan Zev Mimarlık’tan Mimar Mustafa Çınar Ünal, çalışmaları hava koşullarına göre hızla bitirmek istediklerini belirtti. Dronla havadan çekim ve aletlerle bina çevresinde hassas ölçüm yapan Mimar Ünal, yapılan çalışmaları haber merkezimize özetleyerek, “şu anda teknolojik cihazlarla binanın rölevesi çıkartılıyor. Taramalarla binanın her tarafını modelliyoruz. Böylece mevcut durumunu ve ilk halini ömür boyu belgelendirmiş olacağız. Ardından üç boyutlu modelleme ile neler yapılabileceğini ve teknik müdahalelerin neler olabileceğini görmüş olacağız. Sonrasında kütüphane, açık/ kapalı müzeler(maden ve çelik müzeleri), sosyal alanlar ve ne gibi mekanlar yapılabileceği restorasyon çalışmasına yönelik projelendirilecek ve uygulamaya geçilecek.”  Diye konuştu.

KISA SÜREDE TAMAMLANMASI PLANLANIYOR

Edinilen bilgiye göre; 2020 yılının ilk yarısında projenin tamamlanarak mekan ve çevresinin Kdz. Ereğli sosyokültürel ve turizm ortamına kazandırılması planlanıyor.

İlgili haber için aşağıdaki görseli tıklayınız:

Paylaşın:
2449 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ