logo

ROTARY KULÜBÜ GÜNDEMİNDE SEPSİS’İN ÖNLENMESİ VARDI

  • Kdz.Ereğli Rotary Kulübü, 13 Eylül SEPSİS Farkındalık Günü kapsamında Zonguldak Rotary Kulübü ile beraber ortak toplantı gerçekleştirdi.

Kdz.Ereğli Rotary Kulübü’nün; 2022-2023 Döneminin 7. ve Kulübün 1752. toplantısını 13 Eylül Salı günü Zonguldak Rotary Kulübü ile beraber ortak toplantı şeklinde bilgilendirici ve keyifli bir paylaşımla gerçekleştirdiği bildirildi.

13 Eylül SEPSİS Farkındalık Günü kapsamında Kdz.Ereğli Rotary Kulübü, Zonguldak Rotary Kulübü ve TEB 17. Bölge Zonguldak Eczacı Odası olarak birlikte başladıkları proje kapsamında gerçekleşen toplantıda, Zonguldak Rotary Kulübü Dönem Başkanı Osman Aydın ve üyeleri,  Zonguldak Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ayşegül Kara ve Yönetim Kurulu üyesi Ecz. Burcu Onay’ın da katıldığı gecede, kulüp üyesi Op.Dr.Emin Damgacı, SEPSİS hakkında aydınlatıcı bir sunum paylaştı. Sunum sonrasında soruları cevaplayan Damgacı, SEPSİS nedeniyle her yıl 11 milyon insanın öldüğüne dikkat çekti.

Kdz.Ereğli Rotary Kulübü Başkanı Fulya Dinçer, toplantı sonunda SEPSİS projesine destekleri için, Zonguldak Rotary Kulübü Başkanı Osman Aydın ve Zonguldak Eczacı Odası Başkanı Ecz.Ayşegül Kara, kurumları adına 100 adet tohum topu bağışını içeren sertifikalarını takdim etti.

Proje kapsamında hazırlanan afiş çalışmaları TEB 17. Bölge Zonguldak Eczacılar Odası’nın da desteği ile bölgedeki eczanelerde sergilenmeye başlayacak.

Uluslararası Rotary 2430.Bölge’nin henüz Covid 19 Pandemisi başlamadan önce gündemine aldığı ve farkındalık çalışmalarını başlattığı önlenebilir bir hastalık olan SEPSİS’in en büyük önlemi, Covid-19 da olduğu gibi el yıkama gibi hijyenik yöntemlerdir.

SEPSİS NEDİR?

Hayati risk taşıyan ve yoğun bakım ünitelerinde ölümlerin en önemli sebebi olan sepsis’e karşı farkındalığı arttırmak amacıyla, her yılın 13 Eylül günü, Dünya Sepsis Günü olarak kabul edilmektedir. Dünya Sağlık Örgütü Mayıs 2017’de sepsis’in önlenmesi, tanınması ve tedavisini küresel bir öncelik olarak kabul etmiştir.

Paylaşın:
779 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ