logo

ROTARY KULÜBÜ ULUSLARARASI BARIŞ KONFERANSI DÜZENLEYECEK

  • Uluslararası Rotary Kulüpleri 2430. Bölge 2023 – 2024 Dönem Guvernörü Uzm. Dr. Teoman Kaynar, bölge ziyaretleri kapsamında geldiği Kdz. Ereğli’de, “Özellikle gençlerden çok umutluyum çünkü, deprem bölgesinde çok iyi çalıştılar. İçlerinde türbanlısı da, örtülüsü de vardı. Ama ben şuna inanıyorum; hepsinin içlerinde Atatürk’ün ışığı vardı. Bizim siyasi yada dini bir tarafımız yok. İnsan bazlı çalışıyoruz. Ancak insan haricinde hayvan, doğa, dünya ve çevre de çok önemli. Çünkü bu küresel yapıda birlikte yaşıyoruz. Çok sıka bir dönem içerisinde Uluslar arası Barış Konferansı düzenleyeceğiz. Zoom üzerinden güzel bir de Çevre kongresi düzenleyeceğiz.”

Uluslararası Rotary Kulüpleri 2430. Bölge 2023 – 2024 Dönem Guvernörü Uzm. Dr. Teoman Kaynar, Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü’nün davetlisi olarak 19 Ağustos Cumartesi günü eşi Merve Kaynar ile birlikte geldiği Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Gazeteciler Doğan Gönüllü ve Fikri Kapan’ın sorularını yanıtladı.

Rotary Kulübü’nün, Birleşmiş Milletler’in (BM) kuruluşunda büyük rol oynadığını belirten Kaynar, bu bağlamda BM’de daimi temsilcileri ve bürolarının olduğunu, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (unicef)na destek verdiklerini hatırlattı. Rotary Kulubü’nün topluma faydalı hizmetler ürettiğini belirten Kaynar, örnek olarak çocuk felci ve çiçek hastalığı ile küresel çapta yapılan mücadeleleri gösterdi.

“HİZMET AŞKI ÖN PLANDA”

“Kendinden önce topluma hizmet” felsefesi le hareket ettiklerini dikkat çeken Kaynar, “Rotary’e üye olmak isteyenlerde de hizmet aşkını ön planda tutuyoruz. Rotary’i bir siyasi yada menfaat kuruluşunda göremezsiniz. Biz kesinlikle Devlet değiliz, bunun da farkındayız. Biz her Devlete saygı duyarız, onların kuralları ile hareket ederiz. ‘Girme’ dedikleri yerde dururuz. Örf ve adetlere çok uyarız. Dini Bayramlarımızda gerekli yardımlarımızı da yaparız.”

DEPREM YARDIMLARI 3 MİLYON DOLARI GEÇTİ

Rotary’ın, ülkede yaşanan depremlerde yaptığı yardım çalışmalarının sorulduğu ise Kaynar,
“Anlaşmalı olduğunuz farklı sivil toplum kuruluşları var. Özellikle afet olan yerlere Shelter Box kutu yolluyoruz. Bu kutunun içerisinde bir ailenin her türlü ihtiyacını karşılayacak çadırdan gece lambasına, çocuk bezinden sabununa kadar her türlü üren vardır. Dünyanın her yerinde bu ürünlerden hiçbir ücret talep etmeden dağıtırız. 6 Şubat Depremi sonrasında da toplam 2000’in üzerinde çadır verdik. Antakya’da Rotary tarafından alt yapısı, kliması, kreşi sağlık ocağı, dinlenme yeri dahil 100 kişilik konteyner kent kurduk. 100’ün üzerinde depremzede çocuğa bisiklet verildi. Adıyaman’da çardır kent, İslahiye’de konteyner kentler kuruldu, okullar, sağlık merkezleri yapılıyor, Devlet’e teslim ediyoruz. Aynı zamanda hayvanlar için tedavi merkezi yapıldı. Bölgede ne çok ihtiyaç duyulan tuvaletleri yaptık. Gezici yemekhaneler yapıldı. Halen ücretsiz olarak yemek dağıtımı devam ediyor. Daha da yapılacak. Bu yılın sonuna kadar afet fonumuzdan devam edecek. Uluslararası Rotary, halen aynı anda 50 bin artı 50 bin dolarlık olmak üzere ne kadar proje yapılırsa hepsine ‘evet’ diyor. Biz de şu anda 50’şer bin dolarlık projeler yapıyoruz. Şu ana kadar kaç proje yaptığımızın sayısını bile net olarak bilmiyorum. Şu ana kadar yanılmıyorsan yapılan yardımların toplam miktarı 3 milyon doları geçmiştir.” diye konuştu.

.

“DÜNYAYA UMUT OL” TEMALI DÖNEMDE, ULUSLARARASI BARIŞ KONFERANSI DÜZENLENECEK

Uluslararası Rotary Kulüpleri 2430. Bölge 2023-2024 Dönem Guvernörü Kaynar, bu dönemki temalarının “Dünyaya Umut Ol” olduğunu belirttiği konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Rotaryen olarak, kulüp olarak umut ol. Çünkü insanlarımız Covid-19 geçirdi, ekonomik sıkıntı yaşıyor, enflasyon aldı başını gidiyor. Bütün dünya çalkalandı. İnsanların umutları yok oldu. Arkasından, Türkiye’yi en çok etkileyen güney doğumuzda savaşlar oldu. Bu nedenle göç aldık. Arkasında 6 Şubat Depremleri yaşandı. İnsanlar bastığı toprağa güvenmez hale geldi. Buz bunlara umut oluyoruz. Çünkü insanların içlerinde enerji var, her şeyi başaracaklar. Bayta Devlet olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının desteği ile insanlarımız tekrar umutlarını yeşertecekler. Özellikle gençlerden çok umutluyum çünkü, deprem bölgesinde çok iyi çalıştılar. İçlerinde türbanlısı da, örtülüsü de vardı. Ama ben şuna inanıyorum; hepsinin içlerinde Atatürk’ün ışığı vardı. Bizim siyasi yada dini bir tarafımız yok. İnsan bazlı çalışıyoruz. Ancak insan haricinde hayvan, doğa, dünya ve çevre de çok önemli. Çünkü bu küresel yapıda birlikte yaşıyoruz.
Çok sıka bir dönem içerisinde Uluslar arası Barış Konferansı düzenleyeceğiz. Zoom üzerinden güzel bir de Çevre kongresi düzenleyeceğiz.”

KDZ EREĞLİ ROTARY KULÜBÜ’NE TAVSİYELER….

Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü’nde tecrübeli isimlerin olduğunu ifade eden Kaynar, karşılıklı proje bazlı desteklerin devem edeceğini söyledi. Proje önerileri de sunan Kaynar, çocuklarda artış gösteren kalp hastalıkları, yüksek tansiyon, obezlik yetişkinlerde ise meme kanserindeki erken tanıya yönelik projeler geliştiriebileceğini söyledi. Kaynar sözlerinin sonunda, “Projelere ‘Puma’ gibi saldırsınlar. Ciddi ve güçlü proje yapın ki faydalanan sayısı çok olsun. Çevrenizde Rotary Kulübü olmayan İl yada ilçelere yönelik projeler yapın.” tavsiyesinde bulundu.

YÖNETİM KURULU TOPLANDI

Guvernör Kaynar, kendilerini karşılayan Uluslararası Rotary 2430. Bölge 2023 – 2024 Dönemi 8. Grup Kulüplerinden Sorumlu Guvernör Yardımcısı Eray İlhan ile eşi Beti Gül İlhan, Uluslararası Rotary 2430. Bölge 2023 – 2024 Dönemi 6. Grup Kulüplerinden Sorumlu Guvernör Yardımcısı Aykut Ateş ile eşi Ülkü Ateş, Kdz. Ereğli Rotary Kulübü 2023-2024 Dönem Başkanı Doruk Dokuzoğlu ile eşi Taciser Dokuzoğlu, Eski Rotary Dönem Başkanlarından Cumhuriyetin 100 Yılı komitesi Eş Başkanı Boğaçhan Yıldırım ile eşi Leyla Yıldırım Interact Kulüp başkanı İpek Dokuzoğlu, Rotakids Başkanı Kıvanç Ateş ile bazı Interact Kulübü üyesi gençlerle birlikte Sahil Bandındaki Engin Balık Lokantasında yenilen yemeğin ardından yönetim toplantısı yapıldı.

.

Paylaşın:
340 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ