logo

SAAT DOKUZU BEŞ GEÇE!…

Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hayatını kaybetmesinin 82. yıl dönümünde saat dokuzu beş geçe çalan yas sirenleri eşliğinde Kdz. Ereğli’de törenle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tüm yurtta olduğu gibi Kdz. Ereğli’de de törenlerle anıldı.

Anıt önünde düzenlenen törene ; Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Taner Gün, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Cumhuriyet Başsavcısı Huzeyfe Yücedağ, Ağır Ceza Ağır Ceza Başkanı ve Komisyon Başkanı İsmail Aydın, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Yavuz, Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral, Siyasi parti ve stk’ların ilçe başkan ve temsilcileri, Gaziler, Askeri/sivil erkan, Daire Müdürleri, okulları temsilen öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

10 Kasım Salı günü saat 08.45’de başlayan törende protokol tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Saatler dokuzu beş geçtiğinde sirenler çaldı, Atatürk’e saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Bayraklar yarıya indirildi. Resmi törenin ardından CHP ve ADD’nin de içinde bulunduğu grup alternatif çelenk sundu.

TATOĞLU KÜLTÜR MERKEZİNDE DEVAM ETTİ

Törenler Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezinde çeşitli etkinliklerle devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan ikinci törende, Atatürk’ün vefatı sinevizyon sunumu ile anlatıldı. Ardından öğrenciler Atatürk’ü anlatan şiirler okudu. Törende Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi. Tören 10 Kasım Atatürk’ü anma haftası nedeniyle okullarda düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

GALERİ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ :

Paylaşın:
1262 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ