logo

SAHİLDE PİYANO RESİTALİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

  • Kdz. Ereğli Belediyesi yaz etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen “Sokakta Piyano Etkinlikleri”nin ilkinde 15 farklı öğrencinin ünlü bestecilere ait 40 farklı eseri seslendirdiği etkinlik yoğun ilgi gördü.

Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından düzenlenen Sokakta Piyano Etkinliklerinde farklı yaşlardaki 15 öğrenci, sahil bandında Herkül Anıtı’nın bulunduğu alanda kurulan sahnede performanslarını sergilediler. Mozart, Vivaldi, Barış Manço ve Yann Tiersen gibi ünlü bestecilerin eserlerini seslendiren çocukların açık havada gerçekleşen dinletisi kalabalık bir izleyici kitlesi tarafından takip edildi.

Ateş : “Sahilimiz, ritimle, melodilerle yankılanacak.”

MK Dans Akademi’sinden eğitmen Mustafa Yılmaz ve Hanife Bahçıvan’ın sergilediği kısa bir tango performansı ile başlayan etkinlikte, Kdz.Ereğli Belediyesi Kültür ve Basın Danışmanı Aykut Ateş şu bilgileri paylaştı;  “Bir süre önce müzik öğretmenimiz Sayın Rıdvan Türkekul, ‘Sokakta Piyano’ fikrini bizimle paylaştı ve Belediye Başkanımız Sayın Halil Posbıyık’ın desteği ile sanatın sokaklara taşınması, belki de hayatında ilk kez piyano ile tanışacaklar yada canlı dinleme fırsatı bulacakları bir etkinlik hazırladık. Birçok müzik öğretmenimizin yer aldığı bir çalışma grubu oluşturduk ve süreci onlarla yürüttük. Bu etkinlik, sadece piyano çalan çocuklarımız için değil, aynı zamanda hayatında hiç piyano görmemiş ya da çalmamış çocuklarımız ve aileleri için de ilham verici olacaktır. Bu çalışmada katkıda bulunan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyor, çocuklarını bu alanda çalışması konusunda teşvik eden ailelerimizi kutluyorum. Yaz sonuna kadar her ay gerçekleşecek Sokakta Piyano Etkinlikleri’nde bu topraklarda yetişen çocuklarımızın performanslarını dinleyeceğiz. Sahilimiz, ritimle, melodilerle yankılanacak.”

Açılış konuşmasının ardından sırayla öğrenciler takdim edilerek ünlü bestecilerin 40’a yakın farklı eserini seslendirdiler. Etkinlik ile birlikte alanda onları izleyenlerin dışında, sahilde yürüyüş yapanlar, denizdeki teknelerinde vakit geçirenler büyük bir keyifle piyano dinletisi dinleme imkanı buldular. 

Gecenin sonunda etkinliğin anısına Meclis Üyesi Cengiz Güneş, Kent Konseyi Başkanı Cengiz Yılmaz performans sergileyen öğrencilere katılım belgelerini  takdim ederken, Kdz.Ereğli Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökhan Günay da, etkinliğe katkı sağlayan müzik öğretmenleri Rıdvan Turkekul, Nihan Karasan Çoklu ve Tuğçe Demirsu Akın’a teşekkür belgelerini takdim etti.

Gecede, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden müzik öğretmeni Suat Aykan’da  anılırken, etkinlik Rıdvan Türkekul’un “Sokakta Piyano” şarkısı eşliğinde, hep birlikte fotoğraf çekimi ile son buldu.“ Sokakta Piyano Etkinlikleri” kapsamında diğer dinletiler ise 19 Temmuz ve 16 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek.

.

.

Paylaşın:
184 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ