logo

“SAHİLDE YAPILAŞMAYA VE CAMİYE HAYIR” DEDİLER

Karadeniz Ereğli Çevre Platformu (KERÇEP) bileşenleri temsilciler sahile cami yapılmasına karşı çıkarak, “sahilimizde yapılaşmanın çevreye zarar vereceğini, bütünsel olarak yapılanan rekreasyon alanının büyük ölçüde ortadan kalkacağını öngörüyoruz” görüşüne yer verdi.

Karadeniz Ereğli Çevre Platformu (KERÇEP) bileşenleri temsilcileri, 1 Şubat Salı günü Atatürk Anıtı önünde toplanarak sahilde yapılaşmaya ve cami yapılmasına karşı çıktıklarını basın açıklaması ile duyurdular.

Açıklamada süreci özetleyen ve gerekçeleri sıralayan KERÇEP yetkilileri , “Biz Karadeniz Ereğli Çevre Platformu (KERÇEP) olarak bileşenlerimiz ile birlikte sahilimizde yapılaşmanın çevreye zarar vereceğini, bütünsel olarak yapılanan rekreasyon alanının büyük ölçüde ortadan kalkacağını öngörüyoruz.” ifadeleri kullandı.

Karadeniz Ereğli Çevre Platformu olarak 22 ayrı STK ve tüzel kişiliğin temsil edildiği belirtilen açıklamanın son bölümünde şöyle denildi:

“Bizler yaşam kalitemizi yükselten bir kentte yaşamak istiyoruz. Bizler yaşamımızı dünyanın en güzel kentinde geçirmek, yaşanabilecek en güzel hayatı yaşamak istiyoruz. Her şeyimiz olsun da istiyoruz. İşimiz de olsun, aşımız da olsun, refahımız da olsun, konforumuz da olsun, ama tadımız tuzumuz da olsun istiyoruz. Sahilde yapılaşma kentin tadını tuzunu kaçıracaktır diyoruz. Son söz olarak da sahilde sadece camiye değil, sahil bandının kullanımını kısıtlayacak ve çevreye olumsuz etkisi olacak herhangi bir yapılaşmaya hayır diyoruz.”

Açıklamayı imzalayan Kdz. Ereğli Çevre Platformu Bileşenleri, alfabetik sıraya göre şöyle sıralandı.

ADD Kdz. Ereğli Şubesi, CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı, ÇYDD Kdz. Ereğli Şubesi, DEVA Partisi Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı, Eğitim İş Kdz. Ereğli Temsilciliği, Eğitim Sen Kdz. Ereğli Temsilciliği, Elektrik Mühendisleri Odası Kdz.Ereğli İlçe Temsilciliği, Gönülden Hayvan Severler Derneği, İnşaat Mühendisleri Odası Kdz. Ereğli İlçe Temsilciliği, İYİ Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı, Kandilli Kültür Derneği, Kdz. Ereğli Doğa Tarih ve Kültürünü Yaşatma Derneği, Kdz. Ereğli Kent Konseyi, Kdz. Ereğli Lisesi Mezunları Derneği, Kdz. Ereğli Sanat Kurumu, Makine Mühendisleri Odası Kdz. Ereğli İlçe Temsilciliği, Neşeli Ayaklar Doğa Sporları Topluluğu, Saadet Partisi Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Kdz. Ereğli Temsilciliği, SOL Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı, TEMA Kdz. Ereğli Gönüllü Sorumluluğu, Ziraat Mühendisleri Odası Kdz. Ereğli İlçe Temsilciliği.

Paylaşın:
476 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ