logo

SAHİLE CAMİ YAPIMI İÇİN SONDAJ BAŞLATILDI!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki sahil bandında yapılacağı Ak parti kanadı tarafından açıklanan ve şehirde “yer” tartışmalarına neden olan cami için zemin sondaj çalışmaları başlatıldı.

Kdz. Ereğli’de sahil bandına yapılması planlanan cami için yer tartışmaları hukuki ve sosyal mecralarda devem ederken bakanlık belediyeden izinsiz biri kara için biri deniz için iki tane zemin sondaj aracı gönderdi.

BELEDİYE DEVRE DIŞI MI BIRAKILDI?

Geçtiğimiz aylarda Kdz. Ereğli Belediye Meclisi tarafından CHP meclis üyelerinin oyları ile Ereğli sahil bandına cami yapılması oy çokluğu ile ret edilmişti. Bugün Bakanlık tarafından Ereğli sahil bandında sondaj çalışması başlatıldı. İddiaya göre, Bakanlık belediyeden izinsiz ve bilgi vermeden, biri kara için biri deniz için iki tane sondaj aracı gönderdi. Ereğli Belediyesine bağlı zabıta ekipleri karadaki sondaj aracına tutanak tutarak çalışmayı durdurdu. Öte yandan denizdeki sondaj çalışmaları Ereğli Belediyesi’nin denize karışma yetkisi olmaması nedeniyle sürüyor. Ayrıca Bakanlığın cami yapılacak alanı, yeşil alan statüsünden çıkartarak ibadethane statüsüne geçirdiği öne sürüldü.

Paylaşın:
719 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ