logo

“SANAYİ BAKANI İLE GÖRÜŞÜRSEK ÇOK İYİ NOKTAYA GELİRİZ”

  • Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt ile Ak Parti ilçe Başkanı İbrahim Sezer’e “Erdemir’in Özel Endüstri Bölgesi olmak istemesi ile ilgili bizi Sanayi Bakanı ile görüştürün. Ereğli’nin sıkıntılarını anlatalım. Çok iyi bir noktaya geleceğimize inanıyorum” çağrısında bulundu.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, makamında düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları(ERDEMİR)’nın Özel endüstri Bölgesi ilan edilmesinin tekrar gündeme geldiğini iddia eden Posbıyık, daha önceki Sanayi Bakanı Mustafa Varank ile heyet halinde görüşmelerinin fotoğraflarını göstererek konunun tekrar gündeme alınmayacağı sözünün verildiğini söyledi. “Şimdi aynı durumla karşı karşıyayız” ifadelerini kullanan Posbıyık, önceki dönem Ak parti İlçe Başkanı Fatih Çakır’ı referans göstererek, Ak Parti Milletvekili Saffet Bozkurt ile İlçe Başkanı İbrahim Sezer’e “lütfen siz de bizi toparlayıp sanayi bakanımızla görüştürün. Ereğli’nin sıkıntılarını anlatalım. Çok iyi bir noktaya geleceğimize inanıyorum” çağrısı yaptı. Posbıyık daha önce de ifade ettiği toplam 6 milyar lira kamu kaybı iddialarını tekrarladığı toplantıda “10-15 gün bekleyeceğiz sonra STK’lar ile toplanarak mücadele için harekete geçeceğiz” dedi. Erdemir’in zarar ettiğine inanmadığını söyleyen Posbıyık, gazetecilerden destek istedi.

“ADAY OLMAMI İSTEMİYORLAR”

Posbıyık toplantıda ayrıca; Ereğli’nin il olması konusunun TSO Başkanı Arslan Keleş’in liderliğinde devam ettiğini, curuf tesisi ile ilgili metafor kullanarak sineklerle değil bataklıkla mücadele edildiğini, belediye meclisinde 4 CHP’li ve Ak Partili üyelerin oyları ile ret edilen kamyon garajı alanının satış yetkisinin mecliste olmadığını tekrarladı. 4 CHP’li meclis üyesinin kamyon garajı satışı maddesinde grup kararına uymaması nedeni ile ihraç edilmesi gerektiğini savunan Posbıyık, özetle “bunlar bahane, mesele Halil Posbıyık belediye Başkanlığına aday olmasın istiyorlar. Birini oturtup kendi işlerini gördürecekler. Bunlarla mücadele etmeye devam edeceğim. Ereğli’yi sıkıntıya sokmam” diye konuştu.

ORUÇ VE TOPTAN’DAN DESTEK İSTENDİ

Muhalefet Partisinden belediye başkanı olmanın zor olduğunu söyleyen Posbıyık, CHP Genel başkanı ve genel merkez yöneticileri ile aralarında bir sorun olmadığını, İlçe başkanı ile anlaşamadığını belirtti.

Posbıyık soru üzerine, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç ile TBMM Eski Başkanı Köksal Toptan’dan Ereğli’nin il olması konusunda destek istendiğini açıkladı.

Paylaşın:
310 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ