logo

SANIĞIN SUÇLU/SUÇSUZ OLDUĞUNA SEYİRCİ ‘KARAR’ VERDİ

Devlet Tiyatroları tarafından sahnelenen ‘Karar’ oyunu, Kdz. Ereğli Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezinde sergiledi. Mahkeme salonunda geçen oyunda sanık yargılanırken seyirciden oluşan juri suçlu/suçsuz oyları ile kararda etkili oldu.

Devlet Tiyatroları tarafından sahnelenen ‘Karar’ oyunu, 15 Ocak Çarşamba gecesi Kdz. Ereğli Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezinde sergiledi. Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Hüseyin Sami Uyar, TSO Başkanı Arslan Keleş ve Hayırseverler Zuhal Yılmaz ile Ahmet Erman’nın da izlediği ‘Karar’ oyununu Ferdinand Van Schirach yazdı, Haldun Ulvi Aalacakaptan çevirisini yaptı, Çağdaş Umut Tanyolu tarafından yönetildi.

OLAĞANÜSTÜ DURUMDA ALINAN ZOR KARAR TARTILDI!

İngiltere’de geçen oyunda; 164 kişilik yolcu uçağı, 70 bin kişilik şehrin en büyük stadyumuna düşürülmek üzere kaçırılmıştır. Sanık pilot Lars Koch, uçak stadyuma varmadan evvel uçağı vurup düşürmüş ve 164 insanın ölümüne neden olmuştur. Seyircilerin ‘suçlu’ veya ‘suçsuz’ kartlarını kullanarak juri üyeliği yaptığı Oyun, bir mahkeme salonunda insanlık onurunu üstün tutan anayasa ilkeleri ile olağanüstü durumlarda insan yaşamı üzerine verilen kararları tartıya koyar. Hangisinin ağır basacağına ise savcı, avukat, sanık ve tanıkları dinleyen juri yani seyirci karar verir.

Oyun sonunda suçlu ve suçsuz kartlarının torbaya atılarak sayımı sonucunda; Kdz. Ereğli seyircisinden 70 kişi pilotu suçlu bulurken, 277 kişi suçsuz buldu. Mahkeme hakimi de jurinin kararına uyarak pilotun beraatine karar verdi.  

GALERİ FOTOĞRAFLARI :

Paylaşın:
1113 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ