logo

ŞANLIURFA PLATFORMU DEPREMZEDELER İÇİN SEFERBER OLDU

        Merkezi Ankara’da bulunan Şanlıurfa Platformu’nun Mersin İl Temsilciliği  10 ili etkileyen deprem nedeniyle yardım seferberliği düzenleyerek kampanyada toplanan 2500 parça malzemeyi AFAD yetkililerine teslim etti.

        Merkezi Ankara’da bulunan Şanlıurfa Platformu’nun Mersin İl Temsilciliği  10 ili etkileyen deprem nedeniyle deprem bölgesine yardım seferberliği başlattı.

     Konuyla ilgili açıklama yapan Platform Genel Başkanı ve aynı zamanda Tüm İnternet Gazetecileri ve Gazeteciler Derneği (TİNGADER) Ankara Bölge Başkanı Habip Çadırcı, yazılı açıklamasında deprem acısını derinden hissettiklerini belirterek, “85 milyon tek yürek olarak dayanışma içinde tüm yaralarımızı hızla saracak, bu felaketi birlik ve beraberlik İçinde atlatacağız.” dedi.

ÇADIRCI: “TÜM ŞUBELERİMİZE TALİMAT VERDİK”

Örğütlü ve bilinçli hareket etmenin önemine dikkat çeken Çadırcı, Böyle bir felaket karşısında merkezi hükümetin, yerel yönetimlerin AFAD’ın, STK’ların ve tüm kurum ve kuruluşların güçlü bir iş birliği ve koordinasyon içinde çalışması önem arz etmektedir. Bizde bu kapsamda, Şanlıurfa Platformu olarak bize de büyük görev düştüğü bilinciyle harekete geçtik. Mersin İl Temsilcimiz Mehmet Kayık’ın büyük çaba ve fedakarlığıyla Mersindeki hayırseverlerden çok büyük miktarda yardım toplandı. Bu yardım depremden etkilenen tüm illere AFAD vasıtasıyla ulaştırılacaktır. Bu arada, Türkiye’deki diğer temsilciliklerimizi de yardım seferberliği başlatmak üzere talimatlandırdık. Onlar da harekete geçtiler. Depremde yakınlarını kaybedenlere Allah’tan sabır diliyorum. Gönüllerimiz ve dualarımız onlarla.” ifadelerini kullandı.

2500 PARÇALIK YARDIM  MALZEMESİ TESLİM EDİLDİ

      Şanlıurfa Platformu Mersin İl Temsilcisi Mehmet Kayık ise yardım çağrı ve toplama, sevk etme sürecini özetledi ve “yorgan, battaniye, yastık, kıyafet, temizlik maddeleri, hijyen kitleri, mama ve çocuk bezi gibi yardım kalemlerinde oluşan toplam 2500 parçadan oluşan desteğimiz gerçekleşmiştir. Topladığımız yardımları depremden etkilenen illere göndermek üzere AFAD yetkililerine makbuz karşılığında teslim ettik. Hayatını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyoruz.” diye konuştu.

.

Paylaşın:
227 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ