logo

ŞEHİTLERİMİZİ ANDIK; ZAFERİMİZİ KUTLADIK…

  • 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gün nedeniyle Kdz. Ereğli’de bir dizi program uygulandı.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 18 Mart Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir dizi program uygulandı.

Devrim Bulvarı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören; Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile Türkiye Harp Malülleri Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kdz. Ereğli Şube Başkanı Mehmet Öztürk’ün Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından çelenk töreni son bulurken, protokol üyeleri anıt arkasındaki şehitliklere karanfil bıraktı.

PROGRAM TATOĞLU KÜLTÜR MERKEZİNDE DEVAM ETTİ

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi etkinlikleri çerçevesinde bir diğer program da Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi’nde yapıldı. İbrahim-Süheyla İzmirli Fen Lisesi tarafından hazırlanan başarılı program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

KONUŞMACILAR GÜNÜN ANLAM-ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİLER!

Türkiye Harp Malülleri Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kdz. Ereğli Şube Başkanı Mehmet Öztürk, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada tarihin vatanı ve mukaddesatı uğruna her türlü zorluğa göğüs geren şanlı ecdadımızın kahramanlık destanıyla dolu olduğunu söyledi.

İbrahim-Süheyla İzmirli Fen Lisesi Müdürü Alaattin Pekdemir’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam eden törende Karadeniz Bölge Komutanlığı’nda görevli Üsteğmen Can Şahin ise askeri ve kronolojik açıdan ve Çanakkale Zaferi’ni video sunumu ile anlattı.

BAŞARILI CANLADIRMA ALKIŞLANDI

Program; İbrahim-Süheyla İzmirli Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Bir hilal uğruna yazılan destandır Çanakkale’ adlı canlandırma ile son buldu. İzleyenler tarafından başarılı bulunun sunum ayakta alkışlandı. Okul Müdürü Pekdemir, öğretmen ve öğrenciler tebrikleri kabul ederken, toplu hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Paylaşın:
416 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ