logo

SELCAN UZUNEL İLE KARAVAN GÜNLÜKLERİ -1

  • Kdz. Ereğli’de Cumhuriyet İlkokulu öğretmenlerinden Selcan Uzunel, Gazetemizden Doğan Gönüllü’nün ısrarlı talepleri doğrultusunda “Karavan Günlükleri” dizisi yazmaya başladı.
  • Öğretmen Selcan Uzunel, eşi Ayşe Rezzan hanım ve çocukları ile Kdz. Ereğli’den çıktığı; Çanakkale Ayvacık’tan başlayan karavan tatili notlarından derlediği ilk yazısı şöyle :

Karavan gerçekten de yürek isteyen bir işmiş, özgürlüğe kanat açmak gibi bir şey. Yola çıkış hazırlıkları başlıca bir iş, uzun yol deneyimi daha başka bir iş diyebiliriz. Evde hazırlanan sayfalarca liste, defalarca tekrarlanan onu da aldık mı bunu da koyduk mu telaşesi derken yolculuğa başlamak.

Hazırlıklar tamam ama haritalarda aldığınız yol tarifi size varacağınız nokta 6 saat demesine rağmen onun üzerine konulan +4 saat. Arada bir durup karavanda her şey yolunda mı demeler. 😊😊😊 Sonuç hedef noktaya (Assos Rüya Kamping) varış tam tamına 12 saat. Yorucu bir yolculuğun sonunda güleryüzle karşılanmak en güzeli çünkü tüm yol yorgunluğunu unutturuyor insana.
Sonrası mı sonrası doldurulan bagajların indirilmesi, karavanın yerleştirilmesi ve keyifli bir akşam çayı. Zaten gün bitti. Şimdi yattığın yeri beğenme zamanı.
Ertesi gün elini yüzünü bile yıkamadan Küçükkuyu’da bulunan Assos Rüya Kampingin kıyısından serin sulara girmenin keyfi. Kazdağları’nın eteklerinden esen ve insanın ciğerlerine işleyen bol oksijenin eşlik ettiği mütevazı bir kahvaltı ve liste yapmaya devam…
Eksiklerin değil ama e gelindiyse buralara kadar etraf da görülmeli tabiki. İlk rota tarihi Asos Kenti ve Behram Kale. Aristoteles’in yaşadığı antik şehirdir Asos ancak ne yazık ki ziyarete kapalı şu sıralar. Heyelan tehlikesi yaşandığı için kapatılmış. Behram Kale’de küçük bir gezi ardından listede yer alan bir diğer rota “Adatepe köyü”. Eski bir Rum köyü olan Adatepe aynı zamanda Yunan Mitolojisinde de önemli bir yere sahip. Köyün hemen girişinde Edremit Körfezini seyredebileceğiniz Zeus Altarı ( Sunak) bulunuyor. Doğa, mitoloji ve tarih iç içe. Adeta insanı büyülemek için var olmuş yerler. Adatepe’de yer alan “Taş Mektep” sanırım öğretmen olduğumuz için ayrı bir ilgimizi çekiyor. 1943 ya da 46 (tam olarak hatırlayamadık😊) yılında yapılmış bir ilkokul görülmesi gereken inanılmaz bir yapı. ” Kuyucaklı Yusuf”, “Devlerin Öcü”, “Taş Mektep” gibi dönem filmlerine de sahne olan Adatepe gerçekten görülmesi gereken yerlerden biri.
Aynı gün haydi diyoruz biraz da serinleyelim doğru “Mıhlı Şelalesi”. Sanırım şelale ismini çivi gibi soğuk sularından alıyor. Zorlu bir yolu var arabanın oynamadık yeri kalmıyor. Riskli bir yolu var aman dikkat diyelim. Dikkat ede ede buluyoruz şelaleyi ve iyi ki de gelmişiz diyoruz. Oksijen insanı zehirler mi valla başımız dönüyor. Serin bir yel alıp götürüyor insanı ve ruhunu okşuyor. Bu duygularla dönüyoruz kampımıza, sonrası taze fasulye, pilav, yoğurt.
Karavan tatilinin en güzel taraflarından biri de bence ev yemekleri kendi elinizden çıkan ve lezzetine her zaman güvendiğiniz yemekler.
Bir de aile olmanın başka bir yanını öğretiyor karavan insanlara. Küçücük bir alanda yaşamanın zor yanını aile fertlerinin birbirini tamamlayan hoşgörüsü, iş bölümü başka bir hale sokuyor. İnsan daha bir mutlu oluyor.
Ertesi gün kamp alanının ve denizin keyfini çıkarmada. Mütevazı bir kamp alanı Assos Rüya Kamping, kalan karavancılar çok yardımsever ve dost canlısı. Herkesle merhabalaşmak çok önemli. Tuvaletleri temiz, ortak alanlar da aynı şekilde. Ufak tefek eksikler var ama o da biraz belediye hizmetlerinden kaynaklanıyor. Kamp alanı ile ilgili değil.
Sonuç hevesle aldığımız karavanımız, küçük ailemize büyük keyifler yaşatırken, bizi birbirimize biraz daha yakınlaştırıyor. Birbirimize olan sevgimizi daha da bir perçinliyor.
İlk 4 gece sonunda yaşadıklarımız şimdilik bunlar. Kamp alanımızın güvenli sularından kendimizi bugün Ayvalık’ta Cunda Adasında bir otoparka attık.
Bu sefer daha ekonomik bir 4 gece planlıyoruz. Bakalım ne olacak.
Yazacaklar biriktikçe tekrar Doğan Ağabey ile paylaşacağız. Görüşmek üzere.

Paylaşın:
1645 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ

#

SELCAN UZUNEL İLE KARAVAN GÜNLÜKLERİ -1” için 1 yorum

  1. Müge İren : diyor ki:

    Ne güzel yapmışsınız gençler sefanız bol olsun . Cunda dan Yeni Foça ya geçersiniz Acar Kamping i tavsiye ederim.