logo

SELCAN UZUNEL İLE KARAVAN GÜNLÜKLERİ- 5

Bir yanımız yanıyor, bir yanımız boğuluyor ne yazık ki. Ülkemize büyük geçmiş olsun. Afetlerde kaybettiğimiz canlarımızı rahmet ailelerine de sabırlar diliyoruz. Bu durumda keyifli bir yazı yazmak mümkün olmayacak. İnsanımızın acılar içinde oluşu gerçekten de hiçbirimizde keyif bırakmıyor.
Biz Dikili /Bademli’den yola çıktıktan sonra Bergama’ya uğramadan olmaz dedik. Bergama kesinlikle görülmesi gereken şehirlerimizden birisi, şehirde birçok tarihi eser bulunmakta. Pergamon antik kenti koskoca bir dağın tepesine kurulmuş. ( Doğal afetler aklına geliyor insanın, sanırım tarım alanlarını ve dere vb kenarlarındaki bereketli alanları yapılaşma ile berbat etmiyorlarmış. O zamanlar Hes’ler, termik santraller vb. de olmadığı için doğa ananın tek zulmü depremler oluyormuş sanırım.) İnanılmaz bir coğrafyası var Bergama’nın teleferikle çıktığımız ( Benim için çok cesurca bir hamleydi. 😂😂😂😂 Hayatımda bu kadar tedirgin olduğum azdır. 😂😂😂) antik kent dünyanın en dik yapılmış tiyatrosuna sahip.
Ayrıca Bergama şehrinde bununla beraber birçok tarihi yapı da bulunuyor biz karavanla park yeri konusunda sıkıntı yaşadığımız için ne yazık ki buraları ziyaret edemedik. ( Karavanın zararları 😄😄😄😄 ya da bizim tecrübesiz oluşumuzun.)
Bergama’dan sonra rotamızı Eski Foça’ya çevirdik. ( Eski bir Rum kasabası) Amacımız tabi ki dondurma yemek. 😊😊😊😊 Giritli Nazmi amcanın envayi çeşit dondurmalarından tatmalısınız. Bu arada unutmadan söyleyeyim “Gebeler ve bebeler sıra beklemeden dondurmalarını alabiliyor.” ( Slogan bu.) Nazmi amca inanılmaz biri her müşterisine o kadar dost o kadar babacan davranıyor ki aileden biri gibi hissediyor insan. Geçen seneki depremde dondurma sattığı dükkanı çok ciddi hasar aldığı için yer değiştirmek zorunda kalmış. ( Bir an sahil bandında yürüyüş yaparken dükkanın yıkıntı haline gelmiş şeklini görünce üzülmüştük. Bereket hiçbir şeyleri yokmuş.)
Peki Eski Foça’ya gelmemizin tek sebebi Nazmi Amca mı; tabi ki hayır. Ayrıca çarşı içinde yer alan Oscar Köfte kesinlikle tavsiye ederiz. Güleryüzlü insanların işlettiği enfes lezzetler burada. Burada yemeğinizi yedikten sonra şehir merkezinde yer alan kalenin etrafında bir tur atıp Nazmi Amcanın orada sıraya giriyor ve ardından karavanımızın yolunu tutuyoruz. Burası bizim için 2 gece 3 günlük bir planlamaydı.
2. gün karavanımızda misafirlerimiz ağırlıyoruz. Ereğli’den 2 dost aramızda. Karavanımız İngiliz Burnu olarak bilinen ve hem kamp ve karavan düşkünlerinin hem de günü birlikçilerin geldiği güzel ve güvenli bir yer. Eski Foça’yı karşıdan gördüğünüz bir yer. Arkadaşlarımızı bu yerde misafir ediyoruz. Gündüz anılarımız ve keyifli bir deniz muhabbetinden sonra akşam Yeni Foça’ya yemek yemeye ve gezmeye gidiyoruz. (Özgür arkadaşımız tatil için burada bulunuyor, İbrahim ise yıllardır Aliağa’da çalışıyor. Burada olduğumuzu haber verince bizim yanımızda alıyorlar soluğu, iyi ki de alıyorlar. 😄😄😄😄)
Yeni Foça biraz daha Ereğlimizi andırıyor; sahil bandında yürüyüş parkuru var. Ayrıca upuzun bir kumsal. Çay bahçeleri ve birçok eğlence mekanı dizi dizi eğlence sunuyor. Burası da eski bir Rum kasabası. ( Niye Eski ve Yeni diye ayrılmışlar bilemedik.😁😁😁😁)
İbrahim arkadaş yılların deneyimi ile buraların haritasını çıkarmış doğrusu bizi akşam yemeği için Yeni Foça ile Aliağa arasında bir köy olan Kozbeyli köyüne götürüyor. Burada Dalyan Kasap adlı bir et lokantası var. Lezzetler gayet güzel. Afiyetle karnımızı doyurduktan sonra artık evli evine karavanlı da karavanına. 😂😂😂 ( Espri bayat oldu ama evsiziz biz)

Bütün bir gün Ereğli rüzgarı estirdikten sonra ertesi gün yolculuk hazırlıkları yapıp yatıyoruz. Yeni güne rotamız URLA Demircili Koyu. O da bir dahaki yazımızda. Burada karavancı abimiz ve ablamızla buluşacağız.
Sizlerle 2 ya da 3 yazı daha paylaşıp bu yazı dizisini sonlandıracağız. Ereğli’ye döndüğümüzde Doğan Ağabey ile bir de bu yazı dizisinin kritiğini yaparız. 😂😂😂😂😂
SON SÖZ: Tüm Türkiye ( Canım ülkem) hepimize geçmiş olsun. Yaralar sarılacak belki ama kayıplar hiç unutulmayacak. Hepimizin başı sağolsun. Böyle afetlerin tekrarı olmaması ve acılar yaşanmaması dileğiyle.

HERKESE SAYGILAR, SEVGİLER.

Paylaşın:
1017 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ