logo

SENDİKA’DAN ERDEMİR İŞÇİSİNE : “ZAFER SİZİN OLACAK!”

Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şubesi’nin Genel Kurulunda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Erdal, Erdemir’le sendika arasında toplu iş sözleşme sürecinin devam ettiğini hatırlattı ve ” Birlik beraberliğinize sahip çıkın. Türk Metal’e sahip çıkın. Bir olun iri olsun, diri olun. İşte o zaman emin olun ki zafer her zaman bizim olacak. Zafer sendikasına inanan güvenen Türk Metal emekçisinin olacak. zafer sizin olacak. Hepimizin olacak. ” diye konuştu. ” dedi.

Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şubesi’nin 12. Olağan genel Kurulu başladı.

22 Ekim Cumartesi günü Büyük Anadolu Ereğli Hotel’de gerçekleştirilen Genel Kurula CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, CHP İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, İyi Parti İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu, MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, Erdemir İnsan Kaynakları Direktörü Atilla Yelboğa, stk temsilcileri ile Erdemir, Tat Metal, Ersem, Gersan ve bölge işçileri katıldı. Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen’in mesajı gönderdiği genel kurulda Ak Parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt gecikmeli olarak yer aldı.

Çok yoğun üye katılımı ile gerçekleşen Genel Kurul, Şube Başkanı Yakup Yılmaz’ın selamlama konuşması ile başladı.

YILMAZ: “TASLAĞIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Yılmaz konuşasında, tüm dünyanın ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiğini belirtti. Rusya -Ukrayna savaşının olumsuz etkilerinden de söz eden Yılmaz, enflasyon ve hayat pahalılığına rağmen sendika işçileri olarak umutsuz olmadıklarını, “çünkü bizim sendikamız var. Çünkü bizim Türk Metaliminiz var. Çünkü bizim Genel Başkanınız Pevrul Kavlak’ımız var. İyi ki var İyi ki var. Allah onu başımızdan eksik etmesin” cümleleri ile ifade etti. Erdemir’le sendika arasında toplu iş sözleşme sürecinin devam ettiğini hatırlatan Yılmaz, “müzakere masasına oturduk. O masada bizim taslağımız var, taslağımızın her harfini savunacağız…. Ne olacaksa en iyisi olacak. Erdemir işçileri olarak biliyoruz ki zafer yine bizim olacak” dedi. Yılmaz sözlerinin sonunda “bayrak yarışında, bayrak taşıma görevi bir gün bana verildi. görevi yerine getirirken hiçbir ayrımcılık ve ötekileştirme yapmadan bütün üyelerimizi emek kardeşim bilerek elimden geleni değil fazlasını vererek hizmet etmeye çalıştım. Taktir sizlerindir ” sözleri ile büyük alkış aldı.

ERDAL : “İŞÇİ SINIFI EN İYİSİNE LAYIKTIR”

Yılmaz’ın ardından işçilerin yoğun tezahüratları eşliğinde konuşmasını sürdüren Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Faki Erdal, sendikanın işçilerin hak ve menfaatleri için çalıştığını örnekleri ile anlattı. Sendikanın üye sayısının 80 binlerden 200 binlere çıktığını üyelerin ekonomik ve sosyal kazanımlarının arttığını açıklayan Erdal, konuşmasında işverenlere de teşekkür etti ve “tüm işçi sınıfı her şeyin en iyisine layıktır” diye konuştu.

SLOGANLAR VE TAZAHÜRATLAR :

Salonda bulunan işçilerin sık sık, “Türk Metal nerede biz oradayız… Türk Metal güçlü güçlü Türk Metal… Direne direne kazanacağız… Pevrul Başkan nerede biz oradayız… İşte başkan işte sendika… Yaşasın örgütlü mücadelemiz… sloganları atarak Erdal’ı destekledikleri görüldü.

BİRLİK BERABARLİK MESAJLARI…

Sözlerinin sonunda Kanuni Sultan Süleyman’ın “Halk içinde mu’teber bir nesne yok devlet gibi Olmaya devlet cihânda bir nefes sıhhat gibi.” sözünü hatırlatan Erdal, “bu sözlerin devamı ise bizim için ders gibidir; Saltanat dediklerin ancak cihan kavgasıdır. oysa dünyada dünyada birlik gibi mutluluk ve şans yoktur. … ne kazandıysak birliğimizle beraberliğimizle kazandık. Girdiğimiz her mücadeleden zaferle çıktık. Birlik beraberliğinize sahip çıkın. Türk Metal’e sahip çıkın. Bir olun iri olsun, diri olun. İşte o zaman emin olun ki zafer her zaman bizim olacak. Zafer sendikasına inanan güvenen Türk Metal emekçisinin olacak. zafer sizin olacak. Hepimizin olacak. ” diye konuştu.

EREĞLİ ŞUBESİNDEN MEMNUNİYETİNİ İFADE ETTİ

Açılış konuşmalarının ardından genel kurulda, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
Delegelerin oy birliği ile Genel Kurul Divan Başkanlığına seçilen Türk Metal Genel Başkan Yardımcısı Halil Faki Erdal, konuşmasında, Ereğli Şubesinden sorumlu olarak görevlendirilmesiyle, Ereğli demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) ve yetkili oldukları iş yerlerindeki çalışanları daha da yakından tanıma imkanına sahip olduğunu söyledi.
İşçi sınıfının “Amiral Gemisi” olarak nitelendirilen Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın, Ereğli şubesinin kendisine emanet ettiğini hatırlatan Erdal, “ben de uzun yıllardır çalışma hayatının içerisindeyim. 35 yıl oldu. 20 yılı aşkın süredir de profesyonel sendikacılık yapıyorum. Erdemir’de olmaktan, Erdemir işçileri ile beraber yol yürümekten çok keyif alıyorum. Bölgemizden de sorumlu genel başkan yardımcısı olmaktan çok mutluyum. Sizi zaten tanıyordum ama bu vesileyle çok daha iye tanıma imkanım oldu” dedi.

DEMİRTAŞ; “TÜRK METAL İŞ GÜVENLİĞİNE ÖZEN GÖSTERİYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş da, genel kurulun başta çalışanlar olmak üzere Erdemir ve Tatmetal, Gersan ve Ersem paydaşları ile Ereğli’ye hayırlı olması dileğinde bulundu.
Konuşmasında, 41 madencinin yaşamını yitirdiği Bartın’ın Amasra İlçesindeki Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) müessesesinde yaşanan faciayı hatırlatan Demirtaş, şunları söyledi:
“Bir kez daha böyle facialar yaşanmamasını diliyorum. Aslında bu tür facialar, 1970’li yıllarda yapılan çalışmalarla dünyada önlendi.Aslında iş kazaları, önlenebilir kazalardır. Maalesef ülkemizde ise özellikle son 13 yılda 8 bin maden faciası yaşadık. Aslında bu tür iş kazaları önlenebilir kazalardır. Maalesef bu anlamda her gün 6 işçimizi kaybediyoruz. Tabi bu anlamda sendikalar son derece önemli. Türk Metal Sendikası bu konuda gerçekten iş yerlerinde azami özen gösterilmesi noktasında büyük bir çaba sarf ediyor ve Türk Metal Sendikasına bağlı iş yerlerinde kaza, yaralama ve ölüm oranları düşük. Temennimiz bunun daha da minimize edilmesidir.
Erdemir, Tatsan, Gersan ve Ersem çok önemli kuruluşlardır. Özellikle Erdemir, kurulduğundan bugüne kadar Türk ağır sanayisini sırtında taşımış ve Türkiye’nin ekonomisine, büyümesine çok önemli katkılar sağlamıştır. Ordu Yardımlaşma Kurumu da (OYAK) Türkiye’nin en büyük emekli kuruluşudur ve Türkiye’nin gözbebeği olan bir kuruluştur.”

“CHP OLARAK İŞÇİLERİMİZLE BİRLİKTE HAREKET EDİYORUZ”

Konuşmasında OYAK’ın ERDEMİR’i özelleştirme yolu ile satın almasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Demirtaş, sözlerinin sonunda Türk Metal Sendikası üyelerinin sendikasına güvendiğini söyledi ve “Biz CHP olarak işçilerimizle sendikalarımızla birlikte hareket ediyoruz” dedi.

İLÇE BAŞKANLARI EMEĞİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİLER

CHP Ereğli İlçe Başkanı Op. Dr. Eylem Ertuğ Ertuğrul, İYİ Parti İlçe Başkanı Op. Dr. Evrim Balbaloğlu ve MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk de emeğin ve alın terinin önemine dikkat çektikleri konuşmalarda genel kurulun ve sözleme sürecinin hayırlı, uğurlu olmasını dilediler.
Bazı işçilerin de yönetimin çalışmalarını başarılı bulduklarına yönelik konuşmalar yaptığı genel kurulda, Türk Metal Şube Başkanı Yakup yılmaz, konuşmacı ve katılımcılar ile delegelere teşekkür etti.

Haber yayına hazırlandığı saatlerde, Büyük Anadolu Ereğli Otel’de 420 delegenin katılımı ile gerçekleştirilen genel kurulda oy kullanma işlemi devam ediyordu.


Paylaşın:
827 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ