logo

SENDİKA’DAN ‘ERSEM ZAMMI’ AÇIKLAMASI!

  • Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde kurulu Erdemir Çelik Servis Merkezi (ERSEM) çalışanlarının sözleşmedeki son 6 aylık zam dilimlerinde artış sağlandığı bildirildi.

Türk Metal Sendikası’ndan yapılan yazılı açıklamada, Türk Metal Genel Merkezinin ERSEM’i de kapsayan Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile 1 Eylül 2021-31 Ağustos 2023 tarihleri arasını kapsayan sözleşme görüşmelerinde, son 6 aylık diliminde bu döneme ait yüzde 11 enflasyon uygulamasına karşın zam oranının yüzde 15’e çıkarıldığı belirtildi.
Mart enflasyonunun yüzde 15’in üzerinde gerçekleşmesi halinde ise oluşacak oran farkının da ücretlere yansıyacağı anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Karadeniz Ereğli Şubemize Bağlı ERSEM çalışanı üyelerimize, MESS ile Sendikamız arasındaki Grup toplu iş sözleşmemizde saat ücretlerine yapılan iyileştirme ve kıdeme dayalı uygulanacak zammın sonrasında yeni saat ücretleri ve zam oranları konusunda bilgilendirmelerde bulunuldu.
İçinde bulunduğumuz ekonomik koşullarda, işçinin haklı taleplerini dile getirip emekçinin refahını korumak adına gösterdiği çaba için başta Genel Başkanımız Sayın Pevrul Kavlak’a ve Genel Merkez yöneticilerimize teşekkür ederiz.”

GENEL MERKEZİN AÇIKLAMASI

Diğer yandan, Türk Metal Genel Merkezi resmi sitesinde yer alan açıklamada ise şunlar kaydedildi:
“İşçilerin 31 Aralık 2022 günkü saat ücretleri önce 48,04 TL’ye çekilecektir.
Daha sonra, yürürlükteki toplu iş sözleşmesi gereğince, 2023 yılı Mart ayında verilmesi gereken dördüncü dilim ücret zammı, Mart ayını beklemeden, yukarıda belirtilen düzenlemenin ardından yüzde 15 olarak uygulanacaktır. Ancak Mart ayındaki son altı aylık enflasyon oranının yüzde 15’i aşması halinde, aşan kısmın tamamı 28 Şubat’taki ücretlere yansıtılacaktır. Bu düzenlemeden sonra her kıdem yılı için saat ücretlerine, 10 lira 50 kuruşu geçmemek üzere, 70 kuruş eklenecektir. Böylece anlaşmayla birlikte elde edilen toplam zam oranı yüzde 34 olmuştur.
Sendikalarımız tarafından yapılan bu iyileştirmenin, MESS’e bağlı işyerlerinde çalışan üyelerimizin yaşadığı reel ücret kayıplarını bir nebze olsun azaltacağına ve 2023-2025 dönemi MESS Grup Toplu İş Sözleşmesinde kayıplarımızı telafi edeceğimize inanıyoruz.”

EVEDER ZİYARETİ

Sendika şubesine ziyaretler ise devam ediyor. Bu kapsamda Erdemir Vakfı Ve Erdemir Emeklileri Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Aziz Boy ve yönetim kurulu üyeleri Türk Metal Şube Başkanı Yakup Yılmaz’ ziyaret etti.
Boy ve heyeti, Erdemir ile gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin olumlu sonuçlanması dolayısıyla kutladıkları Yılmaz ve yönetimine başarı dileğinde bulundu.
Erdemir’de çalışan sendika üyesi işçiler de gruplar halinde sendikaya ziyarette bulunuyor.

Paylaşın:
422 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ