logo

SERT ÇIKIŞ: “EN BÜYÜK MÜJDE BU İKTİDARIN GİTMESİDİR!”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, katıldığı Kdz. Ereğli ilçe kongresinde hükümeti sert sözlerle eleştirdi ve son açıklanan konut kredisi müjdesini kast ederek, “2023’de bu vatandaşa en büyük müjde bu iktidarın gittiğini görmek, yerine de mili görüş iktidarının geldiğini görmektir. Bu millete asıl müjde inşallah bu olacaktır.” dedi.  

Yeniden Refah Partisi Kdz. Ereğli 2. Olağan İlçe Kongresi Tatoğlu Kültür Merkezinde sabah saatlerinde başladı.

Kongreye Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan, Partinin Genel Merkez ve il-ilçe yöneticileri ile davetliler katıldı. Erbakan yoğun tezahüratlar eşliğinde ve sloganlarla bina önünde karşılanarak içeriye alındı.

Kongrenin açılış konuşmasını ilçe Başkanı Adem Çetinkaya yaptı. Daha sonra Genel Merkez Danışmanı Davut Güloğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çolak birer konuşma yaparak iktidara hazır olduklarını ifade ettiler.

Konuşmasına katılımcıları selamlayarak başlayan Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan’da, son ay içerinden en fazla üye kaydeden partinin Yeniden Refah Partisi olduğunu ancak basında yeterince yer almadığını söyledi. “Bu sonuç davamızın bereketedir” diyen Erbakan, “Bu sonuç elde edilirken şu hususu göz önünde bulundurulmalıdır: bizim bazıları gibi televizyon kanallarımız yok, gazetelerimiz yok belediyelerimiz yok, mecliste grubumuz yok, milletvekillerimiz yok, hazine yardımı almıyoruz, dış güçlerin cilalayıp parlatma operasyonları ile ön plana çıkartılmıyoruz bütün bunlara rağmen tam tersine yok sayılmamız, medya ambargolarına rağmen, duyurmamaya adeta yemin etmelerine rağmen Erbakan Hocamızın dediği gibi ‘iman iman ve imanla’ bu sonucu elde ettik Cenabı Allah’a sonsuz şükürler olsun” dedi.

“EN BÜYÜK MÜJDE BU İKTİDARIN GİTMESİDİR'”

Ak Parti Hükümetini sıklıkla ve sert sözlerle eleştiren Erbakan, “Bu aziz milleti çekmekte olduğu maddi ve manevi sıkıntılarından kurtarmayı Yeniden Refah Partisine ve bizlere inşallah nasip edersin” dileğinde bulundu. Hükümet son açıkladığı konut müjdesini de sert sözlerle eleştiren Erbakan, “2023’de bu vatandaşa en büyük müjde bu iktidarın gittiğini görmek yerini de mili görüş iktidarının geldiğini görmektir. Bu millete asıl müjde inşallah bu olacaktır.” dedi.  

“BÜTÜN BUNLAR 20 SENEDİR ÜLKEYİ YÖNETEN İKTİDARIN POLİTİKALARI SONUCUDUR”

Erbakan, konuşmasının büyük bölümünü Ak Parti İktidarının ekonomik, sanayi ve tarım politikalarını eleştirmeye ayırdı . Son bölümde faiz ödemeleri , konut kredileri ve tarımsal üretimlerle ilgili rakamlar vererek eleştirilerini sürdüren Erbakan, “Üretimsizlik, işsizlik,  borç, faiz enflasyon, sefalet bütün bunlar dış güçlerin oyunları falan değil, onların operasyonları değil 20 senedir bu iktidarın uyguladığı borç, faiz, zam ve vergi ekonomisinin sonucudur. Bu ekonomik modelden vaz geçilmesi lazım. Denk bütçe ile faiz ödemelerinin ortadan aldırılması lazım. İmtiyazlı kişilere kaynak aktarılmasının ve yap-işlet-devret formülünün ortadan kaldırılması lazım… Kamudaki israfın önüne geçilmesi, Yeniden Refah Partisinin üretim istihdam ve ihracat odaklı ekonomik modelinin uygulanması lazım. İmtiyazlı sınıfın değil tıpkı Erbakan Hocanın yaptığı gibi işçinin, memurun çiftçinin alım gücünün artıracak adımları atmak lazım. Bunu kim yapabilir; sadece milli görüş yapabilir. Nerede malum;  50 senelik geçmişimiz bunun ispatı da oradan malum. Ne zaman geldiyse milletin yüzünü güldürdü…. Nasıl yapacaksınız ta 76-77’nin Türkiye’sinde cumhuriyet tarihinin en büyük sanayileşme ve kalkınma hamlesini, ağır sanayi hamlesini nasıl yaptıysak yine yanı şekilde yapacağız. “ diye konuştu. Erbakan başarı referansı olarak 54. Hükümet döneminde yapılan çalışmaları işaret etti.

COŞKULU KALABALIK VE GENÇLER SIK SIK “BAŞKAN ERBAKAN” SLOGANI ATTI

Salonda bulunanların parti bayrakları ile “Başkan Erbakan, Mücahit Erbakan, bu gençlik seni başkan yapacak” sloganları eşliğinde konuşmasını tamamlayan Erbakan, başka bir genel kurula katılması gerektiğini ifade ederek konuşmasını tamamladı.

67 ERBAKAN” FORMASI

Erbakan’a Maden Şehit Aileleri Derneği Başkanı Çetin Yiğit tarafından forma hediye edilmesinin ardından verilen kısa aradan sona Genel kurul devam etti.

Paylaşın:
470 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ