logo

SESLİ : “HUKUKİ ENGELİM YOK, PROJELERİMLE ADAYIM”

  • Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği(ERMED)’ni ziyaret eden Kdz. Ereğli Önceki Dönem Başkanlarından siyasetçi  Murat Sesli, aday olması önünde hiçbir hukuki engelin olmadığını söyledi. İddialı ve kararlı konuşan Sesli, “O zaman görürler aday oluyor muyum, olamıyor muyum? Dilekçemi İlçe seçim kuruluna teslim ederken hep beraber gideriz” dedi. Sesli ayrıca seçim projelerinin Ereğli’ye gelen profesyonel uzmanlar tarafından hazırlandığını ve zamanı gelince kamuoyu ile paylaşacağını açıkladı.

Kdz. Ereğli Önceki Dönem Başkanlarından, siyasetçi Murat Sesli, Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği(ERMED)’ni ziyaret etti.

8 Ağustos Cuma günü Haber Hayat Yayıncılık ofisinde gerçekleşen ziyarete Dernek Başkanı Doğan Gönüllü, Başkan Yardımcısı Fikri Kapan, Denetim Kurulu üyeleri Arzu Tekin ile Yeşim Çakır, üyeler Şafak Negüzel ve Ülkü Gönüllü katıldı.

“ADAY ADAYI DEĞİL, ADAYIM”

Ziyaretin ağırlıklı konusu “2024 yerel seçimlerinde Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığına aday adayı değil, adayım adayım” diyen Sesli’nin açıklamaları oldu.

Soru üzerine, Belediye Başkanlığına yeniden seçileceğine inandığını ifade eden Sesli, 100 proje ile ilçeyi yeniden inşa edeceğini söyledi.

Ereğli’deki seçim yarışının, kendisi ve mevcut Belediye Başkanı Halil Posbıyık arasında geçeceğini savunan Sesli, “2009’dan bu yana kararlı bir şekilde adayım diyorum. Şimdi yine adayım diyorum. Geçen sene 1 Eylül’de otobüs gezmeye başladı. İki ekip kurduk. Bir yıl içinde pek çok proje hazırladık. Şehir dışından da projeler için bir ekip çağırdık. Bu ekip iki hafta önce Ereğli’ye geldiler, şehri gördüler; tüm ölçüm, harita her şeyiyle teslim ettik. Bu projelerin içinde 10 mega proje var. 100 proje ile geliyoruz. Ereğli’yi yeniden inşa etmek için geliyorum. Bu projelerin içinde yapılamayacak hiçbir şey yok. İlerleyen zamanlarda bunun detaylarını açıklayacağım.” diye konuştu.

“HUKUKSAL ENGEL YOK, ADAY OLABİLİYORUM”

Sesli, adaylığı için yasal bir sorun olup olmadığını soran gazetecilere iddialı bir cevap vererek, “Adaylık için başvuru İlçe Seçim Kurulu’na yapılıyor. Listemizin kurula götürüp veriyoruz. O zaman görürler aday oluyor muyum, olamıyor muyum? Dilekçemi İlçe seçim kuruluna teslim ederken hep beraber gideriz. Hukuksal olarak hiçbir mani yok, aday olabiliyorum.
Partim var. Zaman yaklaşsın onu sonra konuşuruz. Bu sorularla karşılıyorum. Seçime giriyoruz ve bir partimiz de var.”

“EREĞLİ İL OLMAYI HAK EDİYOR”

Karadeniz Ereğli’nin il olması üzerine de konuşan Sesli, şöyle devam etti:

“Hayalimiz il olmak. Ama Ereğli’de, il olma isteği doğrultusunda bir kıpırdanma yok… Ereğli Ticaret ve Sanayi Orası güzel bir başlangıç yaptı ama ondan sonra millet durdu. Bir yerden başlamamız lazım. Ereğli il olmayı çoktan hak etmiş bir ilçedir. Ereğli, Alaplı ve Akçakoca’nın da içinde olacağı bir ilin, ekonomik olarak da çok çok büyük bir il olacağını tahmin ediyorum. Ereğli yatırımlar gelmesinde sıkıntılar var. İl olunması durumunda, gelecek yatırımlarla beraber Ereğli genişleyecek. Bunun Kandilli’ye, Ormanlı’ya, Gülüç’e, Alaplı’ya faydası olur. Ereğli nüfusu artar, binlerce kişilik iş imkanları doğar. O zaman Ereğli ve Alaplı’da sanayi, Akçakoca turizm yanımız olur. Kandilli’yi ise sayfiye yeri olarak görüyorum. Kandilli çok özel bizim için.”

GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Sesli ayrıca geçtiğimiz gün belediye meclisinde satışı ret edilen arsa için “ben olsaydım orayı satışa sunmazdım. Meclis sonrasında meydana gelen olayları da hiç doğru bulmuyorum. Ereğlimize yakışmamıştır” diye konuştu.  

İlçenin trafik sorunları ve Erdemir’le ilişkilerin de ele alındığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ERMED Başkanı Doğan Gönüllü ve heyeti, Sesli’ye başarı temennisinde bulundu.

Paylaşın:
497 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ