logo

SESLİ’DEN POSBIYIK VE SEZER’E SERT ELEŞTİRİLER!

  • İYİ Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Murat Sesli’nin seçim bürosu açılışına binlerce kişi katılarak destek verdi. Kdz. Ereğli Belediyesi önceki dönem belediye başkanlarından Murat Sesli seçim bürosu açılışında yaptığı konuşmada, Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık’ı ilerleyen yaşı nedeni ile eleştirerek artık kendisinin miadının dolduğunu söyledi. AK Parti adayı İbrahim Sezer’in hiçbir seçimde partisine destek vermediğini savunan Sesli, kendisinden belediye başkanı değil belediye başkan yardımcısı bile olmayacağını iddia etti.

İYİ Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Murat Sesli’nin seçim bürosu açılışı mitinge döndü.

Seçim Bürosundan verile bilgiye göre; binlerce kişinin katıldığı seçim bürosu açılışında çarpıcı açıklamalar yapan Kdz. Ereğli Belediyesi önceki dönem başkanlarından Murat Sesli, CHP adayı Halil Posbıyık’a hem de AK Parti Adayı İbrahim Sezer’e yüklendi.

Ekip arkadaşları ile birlikte aylardır sahada kapı kapı gezip çalıştıklarını belirten Sesli “Hangi kapıyı çalsak, hangi mahalleye girsek, belediye başkanlığım döneminde döktüğümüz asfalt, yaptığımız taş duvar, döşediğimiz kaldırım var. Üzerinden tam 15 yıl geçmesine rağmen, mahallelerimize bir çivi bile çakılmamış. Yazıktır, günahtır, hizmet etmek bu kadar zor değil. Biz 20 aya neler neler sığdırmışız bunu halk söylüyor. Şimdi siz söyleyin Ereğli’nin bir 5 yıl daha kaybedecek zamanı var mı?” diye sordu.Mevcut Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık’a yaşı üzerinden yüklenmeye devam eden Sesli, Halil Posbıyık’a “Artık miadın doldu, Ereğli’ye verecek hiç bir şeyin kalmadı. Artık bu işi genç, dinamik, enerji dolu İYİ Parti ekibine bırakmanın zamanı geldi de geçti bile. Zaten sen bırakmazsan halkımız, Allah’ın izniyle sizi 31 Mart’ta emekliliğe ayıracak ve torunlarına kavuşturacak.” diye seslendi.

“Karadeniz Ereğli’yi kaotik ortama sen sürüklüyorsun”

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın sözünü ettiği imar çetelerine kendisinin yol verdiğini iddia eden Sesli “Ereğli’de imar çeteleri varmış, eğer kendisi seçilmezse kaotik ortam olurmuş. Sayın başkan şöyle dön bir etrafına bak; Karadeniz Ereğli’de bahsettiğin tüm imar çetelerini etrafında göreceksin. Yıllardır Kdz. Ereğli’yi sen yönettin, bu imar çetelerine de sen yol verdin. Gariban vatandaşın arsasına, evine, yaptığın yanlış imar uygulaması ile bir gecede 20 kişiyi ortak ettin. Madem sen duayensin vatandaşlar benzin bidonlarıyla çatılara niye çıktı? Niye kendini yakmaya kalktı? Peki bunlar Başkanın umurunda mı? Zerre kadar umurunda değil. Onun tek derdi, besleyip, büyüttüğü imar çetelerine rant sağlamak? ‘İmar çetesi’ dediğin, ‘vatandaşı mağdur etti’ dediğin, rantçı müteahhit, senin listende değil mi? Sen kendin açıkladın bunları imar rantçısı diye. Bu imar rantçılarını listeye niye aldın? Niye aldığını tabi ki herkes çok iyi biliyor. Artık vatandaş bunlara kanmıyor. Karadeniz Ereğli’de en büyük imar rantçısı bu duayen başkanımızdır. En büyük imar kıyaklarını hep kendisine yapmıştır. Onu da anlatayım; Biliyorsunuz sözde iki emekli maaşıyla kendisine Karadeniz Ereğli’nin en lüks sarayını inşa etti. Bu dönem o sarayın yanındaki arsayı bir takım imar oyunları sonrası satışa çıkarmış? Peki kim almış? Tabi ki yine sözde emekli parasından biriktirdiği parayla duayen başkanımız alıvermiş. Bu emekli parası hiç bitmiyor. Emekli parasıyla saray yaptırıyor, arsa alıyor, lüks araçlar alıyor, daireler alıyor. Ama hiç bitmiyor. Türkiye’de emekliler bırakın ev, arsa, araba almayı ay sonunu nasıl getireceğim diye düşünürken, duayen başkanımız sözde emekli parasıyla bir eli yağda bir eli balda lüks bir hayat yaşıyor. Tabi o lüks hayatı nasıl yaşadığını, değirmenin suyunun nereden geldiğini herkes iyi biliyor. Sözde duayen başkan kentini değil, hep kendini düşünür. Lafa geldi mi tecrübe der, Ereğli aşkı der, Sevgi der, barış der, dostluk der. Akçeli işleri bu lafların arkasına gizler. Biz göreve geldiğimizde Karadeniz Ereğli’de imarı, rantçılara değil, halkın yararına yapacağız. Bir tek gariban vatandaşımızı bile, imar rantçılarına ezdirmeyeceğiz. Neymiş Efendim, Karadeniz Ereğli’de kaotik ortam olacakmış. Allah aşkına meclis üyelerini birbirine düşüren, yumruk yumruğa kavga ettiren, mecliste kan döktüren sen değil misin? Bundan daha büyük kaotik ortam mı olur? Belediye başkanlığı görevine gelir gelmez 150 kişiyi işten sen atmadın mı? El işi, hediyelik eşya satan kadınlarımızın tezgahlarını kaldırıp, sahilin en ücra köşesine sen atmadın mı? Halk Otobüslerine, taksilere, servis minibüslerine, esnafa yüksek vergiler koyup, festivallerde zorla para alan sen değil misin? Karadeniz Ereğli’yi kaotik ortama sen sürüklüyorsun.”

“Bu zorba yönetimi emekli etmeye varmısınız?”

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın seçildiği takdirde festival adı altında halk otobüsçüden, taksiciden, servisçiden, esnaftan, tüccardan ve sanayicilerden toplayacağı paranın miktarını belirlediğini ve 1 Nisan’dan itibaren zabıtanın gezmeye başlayacağını söyleyen Sesli “Sizlere buradan duyurayım. Halk otobüsçüleri, taksiciler, servis minibüsleri, esnaflar, sanayiciler beni iyi dinlesin; Şu anda sözde duayen başkan festival için toplanacak paraların listesini yaptı. Bir kez daha seçildiği takdirde 1 Nisan’dan itibaren, zabıta, elinde zarflarla kapınızı çalmaya başlayacak. Halk otobüsleri otobüs başına 20 bin TL, taksiciler 20 bin TL, servis minibüsleri 20’şer bin TL festival parası verecekler. Her esnaftan istisnasız 10’ar bin TL para toplayacak. Bu zorba yönetimden kurtulmak istiyorsanız, festivalde halk otobüsçüden, taksiciden, servisçiden, esnaftan sanayiciden para toplanmasını istemiyorsanız bu kardeşinize, bu ekibe destek vereceksiniz. Bir tarafta esnafı, tüccarı, sanayiciyi, halk otobüsçüyü, taksiciyi, servisçiyi, lokantacıyı, kafeleri haraca bağlayan zorba yönetim; Diğer tarafta esnaftan, tüccardan, sanayicimizden, halk otobüsçüden, taksicimizden, servisçilerimizden, lokantacılarımızdan, kafelerimizden tek kuruş almayacak tam tersine onlara destek olacak pırıl pırıl bir yönetim. Tercih sizlerin. 31 Mart’ta bu zorba yönetimi emekli etmeye var mısınız? 31 Mart’ta bu zorba yönetimden kurtulmaya var mısınız? Ben buradan söz veriyorum; Türkiye’nin en büyük festivalini yapacağız. Daha önce 14. Ve 15. Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Festivali’ni ben yaptım. Esnafımızdan, tüccarımızdan, sanayicimizden tek kuruş para almadan festivali yapacağız. Ayrıca bundan sonra her yıl üniversite sınavına girecek öğrencilerimiz için gençlik festivali yapacağız. Rock ve rap festivallerini yapacağız. Hamsi festivalini yapmaya devam edeceğiz. Bizim dönemimizde 7’den 77’e tüm Ereğli halkı festival havasında yaşayacak. Tabi bu festivalleri yaparken mahallerimizi de ihmal etmeyeceğiz. 31 mahallemizin tamamına eşit hizmet götüreceğiz. Sahilimizi de en güzel şekilde yeniden yapacağız, Kent Meydanı’mızı da yapacağız, altına 4 katlı 4 bin araçlık otoparkı da yapacağız.” Dedi.

“İnek dağa mı kaçtı?”

Halil Posbıyık 30 yıldır her dönem seçimlerde verdiği hiçbir sözü tutmadığını ifade eden Sesli, 2019 yılında vaad ettiği sütü neden vermediğini belirterek “Süt mü bulamadın, inek dağa mı kaçtı?” diye sordu. Sesli konuşmasında şunları dile getirdi: “Şimdi gelelim Dededen Masallara; 2019 seçimlerinde yaptığı konuşmalarda, hazırladığı kataloglar da bir sürü vaatte bulundu. Ama bir tanesini bile yapmadı. 30 yılda yapmadığı gibi, son 5 yılda da yapmadı. Mesela: Halk süt adı altında çocuklara süt dağıtacağını söylemişti. Ne oldu süt mü bulamadın? İnekler dağa mı kaçtı? Sahilde ücretsiz internet vereceğini söylemişti? Ne oldu, bağlantın mı koptu? Şimdi çıkmış aynı vaadi bu seçimde de veriyor. Yetki elinde; eğer samimiysen şimdi ver. Bir günlük iş bu. Samimiysen ver talimatı, sahile interneti ver. Elini tutan mı var? Ama samimi değilsin. Yine kandırıyorsun. Seçim biter yine tüm vaatlerini unutursun. Caz festivali diyordun ama kendin caz yaptın, festivalini yapmadın.”

“TSK’ya iftira atan terör destekçisine SBD ödülü verdi”

Konuşmasında Türk silahlı Kuvvetleri’ne iftira attığı gerekçesi ile tepki gösterilen ve terör örgütü propagandası yapmaktan hapis cezası yatan Şebnem Korur Fincancı’ya Sevgi Barış Dostluk ödülü verilmesine sert tepki gösteren Sesli, göreve geldiklerinde ilk festivalde Sevgi Barış Dostluk Ödülü’nü Şehit aileleri ve gazilere vereceğini söyledi. Sesli konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Tüm bunlar bir tarafa, geçen yılki festivalde ne yaptı hatırlıyor musunuz? Tarihi şanla şerefle dolu, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için binlerce şehit ve gazi vermiş Türk Silahlı Kuvvetleri’mize iftira atan, terör sevicisi, terörist destekçisi Şebnem Korur Fincancı isimli alçaklığı tescilli kadına Sevgi Barış Dostluk ödülü verdi. Türk silahlı Kuvvetlerimize iftira atma alçaklığını gösteren bu terörist seviciyi sahneye çıkartıp 10 binlerce kişiye alkışlattın. Yazıklar olsun sana. Ne için? Eşini milletvekili adayı yapabilmek için. Ve bugüne kadar Türk silahlı kuvvetlerimizden, şehit ve gazi ailelerinden bir kez bile çıkıp özür bile dilemedin. Yazıklar olsun sana. Buradan söz veriyorum: Göreve gelir gelmez ilk işim o ödülü geri almak olacak. Verdiği; o ödülü yok hükmünde sayacağım. Ve İlk festivalde Sevgi Barış dostluk ödülünü Şehit ailelerimize ve gazilerimize vereceğim. Bir tarafta terör sevici bu kadına ödül verip 10 binlerce kişiye alkışlatırken, Karadeniz Ereğli’de 30 yılda bir şehitliği bile yapmadın. Bunların, aziz şehitlerimize ve şehit ailelerimize olan saygısı, işte bu kadar. Bunlara da en güzel cevabı 31 Mart günü vereceğinize yürekten inanıyorum. Aslında sözde duayen başkanın Ereğli halkına ve seçmenine zerre saygısı yoktur. Seçime kadar palavra vaatler verir, yeminler eder, ant içer. Seçim biter ne halkı, ne oyunu aldığı seçmenini “ne mensubu olduğu partiyi tanır, ne ilçe başkanı tanır, ne milletvekili ne partili tanır. Menfaati olana kadar ‘Partiliyim’ der, menfaati bitince de bir tane partiliyi tanımaz. Varsa yoksa sadece kişisel menfaatini düşünür. İnsanları kullanır, işi bitince de kenara atıverir. Zerre kadar kimseye vefası olmaz. Seçime kadar her kesin yüzüne güler, sarılıp öper seçimden sonrada kimseyi tanımaz, kapısından içeri sokmaz.”

Ak Parti Adayı Sezer’e “sünepe” diye seslendi!

AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer’e de yanıt veren Sesli, kendisinin her seçimde AK Parti’ye ihanet ettiğini söyledi. Sesli yaptığı konuşmada “Şimdi birde beni her gün seçim kuruluna şikâyet edenler var. Sabah akşam, yatıp kalkıp, ellerinde dilekçe, beni şikayete gidiyorlar. Ama hiç bir sonuç alamıyorlar. Çünkü bizim kanunsuz, hukuksuz hiç bir işimiz yok. Allah aşkına daha bundan 1 yıl önce ‘Başkanım pazaryerine giremiyoruz, başkanım çarşı içine giremiyoruz. Beraber gezip bize destek olur musun’ diye kapımda bekleyen siz değil miydiniz? Mahalle mahalle beni çağırıp her kürsüye beni çıkartıp konuşturan siz değil misiniz? Elinizden tutup halka sizi ben götürmedim mi? Dün peşimde koşanlar bugün, Neymiş; otobüsüm geziyormuş, gezmesin. Resimlerim asılıyormuş asılmasın, konuşma yapıyormuşum, yapmasın. Bunların hiç birinden bir şey elde edemeyince en sonunda Türkiye’de hiç örneği olmayan, oy pusulalarına adayların resminin konulmasını istediler. Yav siz, ne yiyip içiyorsunuz? Neymiş; Ben AK Parti’nin oylarını bölüyormuşum. Sizin sünepe adayınız hangi seçimde AK Parti’yi desteklemiş? Çıkın söyleyin. 2004’te, 2009’da, 2014’te ve son olarak 2019 seçimlerinde sizin bu sünepe adayınız kimi destekledi? Çıkın açıklayın. Ben size söyleyeyim; sizin bu adayınız her seçimde gitti Halil Posbıyık’a destek verdi. Hatta 2019 seçimlerinde Halil Posbıyık’a proje verdi. AK Parti’ye her seçimde ihanet eden bu zübük, bir de mahkemelerde yargılanıyor? Aldığı benzinin parasını ödemez, çatı yaptırır, işçilerin parasını ödemez, para alır projeyi teslim etmez, aldığı paranın üstüne yatmaya kalkar, kat karşılığı iş alır daireleri teslim etmez, tavuk çiftliğine ortak olur, vatandaşın malına çökmeye kalkar. Halkta karşılık bulamayınca da gece gündüz bana saldırıyorlar. Sizin zübük adayınızın halkta karşılığı olmadığını, parti tabanında karşılığı olmadığını, yapılan anketlerde hepiniz biliyordunuz. Şimdi niye şaşırıyorsunuz ki? Sizin adayınızdan bırakın belediye başkanı, başkan yardımcısı dahi olamaz.” dedi.

“Erdemir’de bizim çocuklarımız çalışmalı”

Kdz. Ereğli’de gençlere kimsenin sahip çıkmadığını savunan Sesli, göreve geldiklerinde Erdemir’e dışarıdan işçi alınmaması ve Ereğli gençlerinin alınması için mücadele edeceğini söyledi. Sesli konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Sevgili hemşerilerim; Yıllardır Karadeniz Ereğli’de siyaset yapanlar bu memleketin çocuklarına sahip çıkmadılar. Konuşmaya geldi mi Çaylıoğlu’nda, Armutlucuma’da, Bayat Köyü’nde, Kaptaş’ta, Ormanlı’da cenaze kaldıracak genç yok derler. Ama bu memleketin bir tane çocuğuna bile sahip çıkmazlar. Bizim çocuklarımız, gençlerimiz sahipsiz kaldığı için, haklarını savunan olmadığı için memleketlerini terk edip başka şehirlere çalışmaya gitmek zorunda kalıyorlar. Gurbet hayatı yaşamak zorunda kalıyorlar. Her türlü cefasını çektiğimiz Erdemir’in sefasını bizim çocuklarımız süremiyor. Ben buradan söz veriyorum; bizim belediye başkanlığımız döneminde Erdemir’e dışarıdan işçi alınmaması için her türlü mücadeleyi vereceğim. Karabük örneğinin Erdemir’de de yapılması için ekibimle birlikte canla başla mücadele etmeye söz veriyorum. Ayrıca hem takas, hem de OYPAlı işçilerin kadroya alınmaları noktasında da mücadele edeceğim. Bu memleketin çocuklarına sahip çıkan, gençlerine sahip çıkan, her zaman yanlarında olan bir Murat abileri olacak. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.”

“Bu seçim bir siyasi parti seçimi değil”

31 Mart günü yapılacak seçimlerde AK Parti, CHP, MHP, YRP, TİP ve diğer partilere gönül verenlerinde oylarına talip olduklarını belirten Sesli, vatandaşlardan hizmet edecek ekibe oy vermelerini istedi. Sesli konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Sevgili hemşerilerim; Bu seçim bir siyasi parti seçimi değil. Elbette her kesin günlünde bir lider, bir siyasi parti vardır, olmalıdır da. Ama bu seçim Karadeniz Ereğli’nin kaderini belirleyecek, önümüzdeki 5 yılda hizmet edecek ekibin seçileceği bir seçim. Bu seçim şehrimizin üzerine karabasan gibi çökmüş sorunlara çözüm üretecek ekibin seçileceği bir seçim. Ereğli halkını hor gören, tepeden bakan, ötekileştiren, kişisel menfeatleri uğruna, kente ihanet edenlere sandıkta hadlerini bildireceğimiz bir seçim. Ben 2007-2009 yılları arasında belediye başkanlığı yaptım. Bir kez bile makamıma gelen kişinin hangi partiden olduğuna, hangi siyasi görüşten olduğuna bakmadım. Göreve geldiğimizde de hiçbir siyasi parti ayrımı gözetmeyeceğiz. Karadeniz Ereğli’de yaşayan herkesin belediye başkanı olacağız. Ben AK Partili kardeşlerimin de, Cumhuriyet Halk Partili kardeşlerimin de, Milliyetçi Hareket Partili, Yeniden Refah Partili, Türkiye İşçi Partili kardeşlerimin de oylarına talibim. Bizler hepimiz Karadeniz Ereğli’de yaşıyoruz. Karadeniz Ereğli’de hizmet belediyeciliğinin başlaması için herkesin desteğini bekliyorum. Onlar neden bu kadar korkuyorlar, çünkü biz öndeyiz. Korkuyorlar, çünkü bu seçimi alıyoruz. İşi gücü bırakıp bizimle uğraşıyorlar. Uğraşsınlar az kaldı, gümbür gümbür hizmet için geliyoruz. Bizi yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ederim, hepinizin ayağına yüreğine sağlık.”

Seçim bürosu açılışında konuşan İYİ Parti Kdz. Ereğli Belediyesi 1. Sıra Meclis Üyesi Adayı Op. Dr. Evrim Balbaloğlu, İYİ Parti ekibinin Kdz. Ereğli’ye hizmet edecek, değer katacak bir ekip olduğunu belirterek, 31 Mart günü bu genç ve dinamik ekibe destek vermelerini istedi.

Sesli ve ekibi daha sonra seçim bürosunun açılışını yaparak, kendisine destek vermeye gelenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Paylaşın:
426 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ