logo

SHG 2022’DE HEYECAN DORUĞA ÇIKTI!

  • Eskişehir Sivrihisar Havacılık Merkezi (S.H.M.) tarafından 7.’si düzenlenen  Sivrihisar Hava Gösterileri (SHG), ulusal ve uluslararası akrobasi pilotları ile binlerce havacılık tutkununu buluştururken heyecanlı anlara sahne oldu.

Eskişehir Sivrihisar Havacılık Merkezi (S.H.M.) tarafından 7.’si düzenlenen  Sivrihisar Hava Gösterileri (SHG 2022) 17 Eylül Cumartesi günü başladı.

VALİ AYYILDIZ EREĞLİ’YE SELAM GÖNDERDİ

2 gün süren etkinliğe Zonguldak’ın eski valilerinden Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız da katıldı. Gösterilere Kdz. Ereğli’den katılmayı alışkanlık haline getiren gazetemiz sahibi Doğan Gönüllü ile kısa bir süre sohbet eden Vali Ayyıldız, “Burada olmanıza çok sevindim. Ereğli’ye en samimi selamlarımı gönderiyorum” dedi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program paraşüt ve helikopter gösterileri ile sürdü.

ALKIŞLAR SEMİN’E…

Gösterilerin ilgi odağı ise Türkiye’nin ilk ve tek kadın akrobasi pilotu Semin Öztürk Şener’in kırmızı uçağı Air ACT ile yaptığı uçuş oldu. Uçuşu Türkiye’nin ilk sivil akrobasi pilotu olan babası Ali İsmet Öztürk sunarken, gökyüzünde uçağı ile adeta dans eden Semin, izleyicileri selamlarken büyük alkış aldı.

UÇAK HAVADA İKEN KANADINA ÇIKTI

Gösteriler yerli ve yabancı akrobasi pilotlarının çift kanat kol uçuşu, Boing Stearman uçuş gösterisi, Daniel Genevey Extra 330 Akrobasisi, UH 1H Helikopter gösterisi, Delianlılar Model Paraşüt ve Ömer Erdem Model Paramotor Gösterisi, AY Jet Uçuş Okulu, Kanat Yürüyüş Gösterisi ve Mustang Uçuş gösterileri ile devam etti.

Bu arada havada taklalar atan ve uçak havada iken kanadına çıkarak seyircileri selamlayan Emiliano&Daniel çift büyük alkış aldı.

 YAKIN GEÇEN F-16 NEFESLERİ KESTİ

İlk günün programında son olarak TAI Hürkuş Uçuş Gösterisi ile Türk Hava Kuvvetleri Air Force SOLOTÜRK F-16 gösterisi ile adeta nefesleri kesti.

MERAK GİDERDİLER

Uçuşların ardından seyircileri selamlayan pilotların imza vermeleri ise büyük ilgi görerek çadırların önünde uzun kuyruklar oluşturdu. 37 derece hava sıcaklığına rağmen SHG Airshow 2022 gösterilerine büyük ilgi gösteren uçuş meraklıları oluşturulan stantlarda pilotlarla sohbet ederek meraklarını giderdi.

GÖNÜLLÜ ÇİFTİ YİNE GELECEK

Gösterilere katılan Ülkü & Doğan Gönüllü çifti, hava gösterilerinin tutkuları haline geldiğini belirterek “Her yıl yüzlerce kilometre kat ederek artan bir merakla geliyor ve izliyoruz. Pandemi nedeni ile ara verilen gösteriler bu yıl da çok başarılı ve coşkuluydu. Seneye yine buradayız. Bu gösterilerin mimarı Ali İsmet Öztürk, kızı Semin Öztürk Şener ve ekibi kutluyoruz” diyerek görüşlerini ifade ettiler.   

Paylaşın:
703 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ