logo

SICAĞA RAĞMEN SAHİLE AKIN ETTİLER

Korona virüs önlemleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması getirilen 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olanlara verilen izin kapsamında Kdz.Ereğli’de sokağa çıkan vatandaşların tercihi, 25 derece sıcağa rağmen sahil kordonu oldu. Emniyet ve sağlık ekipleri tedbir alırken, Kızılay ekibi de su ve çiçek ikramında bulundu, maske dağıttı.

Korona virüsle mücadelede alınan tedbirler kapsamında sokağa çıkması kısıtlanan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların, bugün saat 12.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkmalarına izin verildi.

MASKE VE MESAFE TAMAM…

Kdz. Ereğli’de yaşayan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar da izinle birlikte sokağa çıkarak sahil ile park ve caddelere akın etti. 25 derece sıcağa rağmen maske takarak sokağa çıkan vatandaşların bazılarının refakatçi eşliğinde gezdiği ve sosyal mesafe kuralına dikkat ettiği görüldü. Polis ve ambulans ekipleri de önlem aldı. Ekipler, sık sık vatandaşları sosyal mesafeye uymaları konusunda uyardı. Belediyenin ‘Evde kal aşkım Ereğli Aracı’ da anonslarla uyarılarda bulunarak sağlıklar diledi.

ÇİÇEK, SU VE MASKELER KIZILAY’DAN…

Türk Kızılay Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yaşar Ciğer ve ekibi, vatandaşlara su, çiçek takdim edip maske dağıttı. Stantlarının yoğun ilgi gördüğünü belirten Ciğer, her zaman olduğu gibi vatandaşların yanında olduklarını kaydederek, 1.100’er adat çiçek, maske ve su ikramında bulunduklarını söyledi.

BELEDİYE GÖREVLİLERİ ÖNLEM ALDI

Kdz. Ereğli Belediyesi’de , ikinci kez sokağa çıkmalarına izin verilen 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarını düşünerek sahil bölgesindeki tüm tuvaletleri açık tuttu, personel görevlendirdi. Ayrıca, Zabıta ekipleri sahilde nefes alan vatandaşların sorularını yanıtlayarak evlerine gitmek isteyenlere yardımcı oldu.

Paylaşın:
852 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ