logo

SILVERLINE, CORONAVİRÜS’LE MÜCADELEDE ÖRNEK OLUYOR

Gümüş Grup çatısı altında faaliyet gösteren ankastre sektörünün hızla büyüyen markası Silverline, coronavırus ile mücadelede örnek çalışmalara imza atarak, fabrikada tüm önlemlerin alındığını ve sağlık çalışanlarına destek olunduğunu açıkladı.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünya genelinde hızla yayılmaya başlayan ve 11 Mart 2020 tarihi itibariyle ülkemizde de görülen Coronavirus’e karşı her alanda mücadele devam ediyor.

ACİL EYLEM PLANLARI UYGULANDI

Amasya Merzifon’da 103.000 m2’lik alanda bulunan fabrikasında yaklaşık 1.800 kişilik istihdamı ile bölgenin ekonomide en büyük katma değerini yaratan Silverline, aldığı önlemlerle üretime devam ediyor. Sürecin takibi ve uygulaması için ‘Covid Denetim Ekibi’ oluşturan Silverline, bir eylem planı çerçevesinde alınan önlemleri uyguluyor, denetliyor ve sıkı gözetim altında tutuyor. Günlük değerlendirmelerle güncellenen önlemler doğrultusunda risk değerlendirmesi,  tedbir önlem takvimi ve acil eylem planları oluşturuldu. Silverline, bu süreçte sağlık çalışanlarına maske ve tulum desteği verirken fabrikada siperlik, Aerosol Box ve Numune Alma Kabini üretimine de başladı.

TÜM ÇALIŞANLARA ZORUNLU KORUYUCU DONANIM ZORUNLULUĞU…

Pandemi sebebiyle resmi makamlar tarafından alınan tüm kararları büyük bir hassasiyetle uygulayan Silverline, ek önlemelerle çalışanların sağlığına öncelik veriyor. Bu çerçevede, tüm fabrika ve ofis çalışanlarına COVID-19 temel bilinçlendirme ve hijyen eğitimleri verildi. Fabrika, sosyal alanlar, üretim, yemekhane ve birçok alana bilgilendirme afişleri asıldı ve yemekhanelerde Coronavirus kamu spotları yayınlanmaya başladı. Tüm çalışanlara maske ve eldiven temin edildi, kişisel koruyucuyu donanım kullanımı zorunlu hale getirildi. Tüm atık kumbaraları, soyunma odaları, lavabolar, ofisler, üretim alanları, fabrika, sosyal alanlar ve yemekhaneler pulverize dezenfektan cihazları ile dezenfekte edildi ve detaylı temizlik yapıldı. Yemekhane ve fabrika girişlerinde sosyal mesafeyi sağlayacak zemin uyarı çizgileri yapıldı. Üretim alanları ve teknik ofislerde bulunan havalandırma sistemlerinin bakım periyotları arttırıldı. Toplu kullanım alanları başta olmak üzere birçok noktaya el dezenfektanları konularak erişim kolaylaştırıldı. Yemekhane bölümünde ekmek, çatal, bıçaklar ambalajlanırken sular tek kullanımlık ambalajlarda verilmeye başlandı.  Pişmesi mümkün olmayan, elle yıkanan salata ve meyve grubu ürünler yemek menüsünden kaldırıldı. Tüm ortak alanlarda sosyal mesafe şeritleri oluşturuldu. Tüm servis araçları pulverize dezenfektan cihazları ile dezenfekte edildi.

ÇALIŞANIN SAĞLIĞI ODAKLI ÖNLEMLER…

Yoğun ve sıkı denetimlerle üretime vardiya sayısını artırarak seyreltilmiş çalışma sistemi ile devam eden Silverline, kontrolleri günlük revize ediyor.  Girişlerde temassız ateş ölçerle ölçümler yapılıyor ve 37,5 ve üzeri ateşi olanlar evlerine gönderiliyor. Bu süreçte kronik rahatsızlığı olanlar, yaş sınırına takılanlar ve hamile olanlar çalıştırılmıyor.  

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA MASKE, TULUM VE SİPERLİK DESTEĞİ

Tüm dünyada hızla yayılan Coronavirus salgınında en büyük sıkıntılardan biri de korunma malzemelerinin eksikliğinde yaşandı. Silverline, Coronavirus (Covid-19) ile mücadelede en ön saflarda gece gündüz çalışan sağlık personeline destek olmak amacıyla temel ihtiyaçlara yönelik çalışmalar başlattı.

Bu süreçte büyük fedakarlık yapan sağlık çalışanlarına N95 maske, koruyucu tulum ve koruyucu yüz siperliği ile destek olan Silverline, aynı zamanda fabrikada tüm önlemleri alarak yüz siperliği üretimine başladı. Silverline mühendisleri tarafından geliştirilen süperlikler, pamuk, alkol ve benzeri ürünlerle steril hale getirilebiliyor ve maske ile de rahatça kullanılabiliyor.

GÜNDE 500 ADET YÜZ SİPERLİĞİ ÜRETİLİYOR

İlk etapta Amasya Merzifon, Suluova, Gümüşhacıköy Eğitim ve Araştırma hastanelerine N 95 maske ve tulum gönderdi. Silverline, şu ana kadar Samsun, Amasya, Çorlu, Merzifon, Suluova, Havza, Vezirköprü, Çorum – Osmancık ve Gümüşhacıköy Devlet Hastaneleri, Aile Hekimlikleri ve Sağlık Ocaklarına, Ankara Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü, Samsun OMÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi, Çorum Hitit Üniversitesi Araştırma Hastanesi, Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi Araştırma Hastanesi, Trabzon KTÜ Araştırma Hastanesi ve Ankara Şehir Hastanelerine ürettiği yüz siperliklerini gönderdi. Yüz siperliği üretiminin devam ettiği fabrikada ihtiyaca göre gönderimler yapılıyor. Günde yaklaşık 500 adet yüz siperliği üretiliyor.

NUMUNE ALMA KABİNLERİ ÜRETİMİNE BAŞLADI

Sağlık çalışanlarının virüsle direk temasını engellemek ve korunmalarını sağlamak amacı ile doktorların yönlendirmeleri ile geliştirilen ve üretimine başlanan Aerosol Box ve Numune Kabinleri ihtiyaç duyulan hastanelere gönderilecek. Aerosol Box, entübasyon sırasında hasta kan ve sekresyonlarının (salgılarının) sağlık çalışanına temasını engelliyor. Numune Alma Kabini ile hastadan sürüntü örneği alınırken hastanın öksürmesi, hapşırması sonucu ortama yayılacak sekresyonlarının (salgıların) sağlık çalışanına gelmesini engelliyor. Kabinler ilk etapta Amasya Sabuncuoğlu Eğitim Araştırma Hastanesi, Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi, Çorum Eğitim Araştırma Hastanesi ve Suluova Devlet Hastanelerine gönderilecek.

GÜLBAY TİCARET’TE DE KORONAVİRÜS’E GEÇİT YOK

Öte yandan; Kdz. Ereğli’de faaliyet gösteren Silverline Batı Karadeniz Bölge Bayisi Gülbay Ev Aletleri Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Gülbay, tüm mağaza ve satış noktalarında çalışan ve müşterileri için koronavirüs’le mücadele kapsamında maske, siperlik, dezenfeksiyon gibi sağlık güvenliği önlemlerinin titizlilik alındığını kaydederek, “çalışma saatleri içerisinde değerli müşterilerimize özenle hizmet vermeyi sürdürüyoruz.” dedi.

Paylaşın:
1644 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ