logo

SOLUNUM CİHAZI İÇİN ÇOKLAYICI APARAT ÜRETTİLER

Kovid-19 (Koronavirüs) salgınının sürdüğü bu günlerde Zonguldak, Karabük ve Bartın illerindeki kurum ve kuruluşlar, Zonguldak ilinin solunum cihazı ihtiyacının hızla giderilebilmesine katkı sağlayabilecek bir alternatif olarak solunum cihazı çoklayıcı aparat üretimi için işbirliği gerçekleştirdi.

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü’nden edinilen bilgiler çerçevesinde, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı aracılığıyla Antalya Teknokent Girişimcilik ve Kuluçka Merkezi ile görüşüldü ve ulusal basında da yer alan “solunum cihazı çoklayıcı” tasarımı temin edildi.

Çoklayıcı tasarım kodları Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Karabük Üniversitesi ve Bartın Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin yanı sıra Kdz. Ereğli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Zonguldak Mesleki Eğitim Merkezinin gönüllü ekipleri ile paylaşıldı ve üç boyutlu (3D) yazıcılar ile üretim gerçekleştirildi.

150 ADET ÇOKLAYICI ÜRETİMİ YAPILDI

İlk ürünler test için Zonguldak Pandemi Hastanesine gönderilerek, test sonuçları ve ihtiyaçlar doğrultusunda tasarımlar güncellendi. Testler neticesinde onaylanan tasarım gönüllü ekiplerce üç boyutlu yazıcılarda hazırlanarak Zonguldak Pandemi Hastanesi ile Kdz. Ereğli ve Çaycuma Devlet Hastanelerine teslim edildi. Ayrıca yeni tasarımlar Antalya Teknokent Girişimcilik ve Kuluçka Merkezi ile de paylaşıldı. Bu kapsamda 150 adet çoklayıcı üretimi gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada ayrıca; “Zonguldak Bülent Ecevit, Karabük ve Bartın Üniversitesi rektörlerimize; Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ve Grizu-263 Uzay Takımı’ndan Prof. Dr. Bülent Ekmekçi, Çağla Aytaç Dursun, Kerim Uslu, Çağrı Karaduman, Cem Zorlu, Feyzullah Hasar, Adnan Kahveci’ye; Karabük Üniversitesi’nden Doç. Dr. Muhammet Kayfeci, Dr. Öğretim Üyesi Murat Aydın, Dr. Ögretim Üyesi Hatice Evlen, Arş. Gör Abdurrahim Temiz ile Yüksek Mühendis Barış Evlen’e; Bartın Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Ersin Alaybeyoğlu’na ve ekibine; Kdz. Ereğli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Aydoğan’a ve ekibine; Zonguldak Mesleki Eğitim Merkezi gönüllülerine, kod paylaşımı yapan Akdeniz Üniversitesi Antalya Teknokent Girişimcilik ve Kuluçka Merkezi’ne ve Şaban İnce’ye; Antalya Teknokent ile irtibatımızı sağlayan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’na; bu vesileyle diğer tüm gönüllülere ve koronavirüse karşı mücadelenin en ön safında yer alan sağlık çalışanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.”denildi.

Paylaşın:
462 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ