logo

SOROPTİMİSTLERDEN GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI EĞİTİMİ

Kdz. Ereğli Soroptimist Kulübü, ülke genelinde gerçekleştirilen Kız Kardeşim projesi kapsamında ‘Ebeveyn Bilgi Güvenliği’ eğitimi düzenledi.

Kdz. Ereğli Soroptimist Kulübü, ülke genelinde gerçekleştirilen Kız Kardeşim projesi kapsamında ‘Ebeveyn Bilgi Güvenliği’ eğitimi düzenledi.

ÇELİK, GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMINI ANLATTI

24 Şubat Pazartesi günü Tatoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte Eğitim Uzmanı Elif Çelik, katılımcılara güvenli internet kullanımını anlattı.

Çelik, güvenli internet kullanımı için öncelikle e-mail, sosyal medya, banka ya da diğer resmi kurum hesaplarını yönetirken kolay tahmin edilemeyecek güvenli bir şifre oluşturulması gerektiğini söyledi. Kötü niyetli kişiler tarafından kurum ya da kuruluşların web adreslerinin kopyalanabildiğini hatırlatan Çelik, güvenli görülmeyen linklerin tıklanılmaması gerektiğini ifade etti. İnternet kullanırken vatandaşların hiçbir şekilde kişisel bilgilerini paylaşmamasını öneren Çelik, bazı bilinen markaların isminin kullanılarak ürünün ucuza satıldığına yönelik reklamlara da itibar edilmemesini belirtti.

Çelik ayrıca Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı (BTK)’nın Güvenli İnternet Hizmeti uygulaması olduğuna dikkat çekerek, ebeveynlere aile ve çocuk profili oluşturarak güvenli bir şekilde interneti kullanabilecekleri tavsiyesinde bulundu.

İnternet alışverişi konusunda vatandaşları uyaran Çelik, “Her sayfaya güvenilmemesi gerekir. Herkesin kullandığı güvenilir internet sayfalarından alışveriş yapmalıyız. Mesela bir sayfa açılmış her şey çok ucuz dendiğinde biraz sorgularcasına yaklaşmamız gerek. Çünkü hiç kimse bedavaya ya da çok az bir fiyata bir ürünü satmaz. Bir karı vardır ki onu o şekilde satar. Sanal ortamda alışveriş yaparken kredi kartı, havale ve EFT gibi ödeme sistemleri kullanılıyor. Alışveriş yaptığımız sitelere ödeme esnasında aktardığımız kişisel bilgilerin kötü niyetli kişilerin eline geçmemesi gerekiyor.” dedi.

Çelik’e konuşmasının sonunda Kdz. Ereğli Soroptimist Kulübü Dönem Başkanı Gülberk Yalçın tarafından teşekkür belgesi ile birlikte çeşitli hediyeler sunuldu.

YALÇIN, “TEKNOLOJİNİN GÜVENLİ KULLANIMI ÖNEMLİ”

Yalçın; Kız Kardeşim Projesi’nin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Coco Cola, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Habitat işbirliği ile kadınların güçlenmesini, ekonomik hayata daha etkin bir şekilde katılmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen bir proje olduğunu dile getirerek, “ projemiz kapsamında eğitimlerimize bilişim başlığında devam etmekte ve bugün sizlerle bu başlık altında buluşmaktayız. Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte bu araçların günlük hayatımızdaki kullanımları da hızla artmıştır. Bu teknoloji, hayatımıza sağlamış olduğu pek çok yararın yanında birçok güvenlik problemine de neden olabilmektedir. Bu bağlamda teknolojinin güvenli kullanımının sağlanması hem ebeveynler hem de öğrenciler tarafından önemli bir konu haline gelmiştir. Bugün burada sizlere değerli bilgiler veren Elif hanıma ve yine katılımlarınızdan dolayı siz değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

Etkinlik anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Paylaşın:
868 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ