logo

“SOSYAL KİMLİKLER ÜZERİNDEN SİYASET YAPIYORUZ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti olarak son dönemlerde sosyal kimlikler üzerinden siyaset yaptıklarını açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Zonguldak’ta konuştu.

Bir dizi buluşma için Zonguldak’a gelen ve bir otelde düzenlenen toplantının başında Merhum Başbakan Bülent Ecevit’ten övgü ile söz eden Kılıçdaroğlu, Zonguldak’ın emeğin başkentinden emeklinin başkentine dönüştürüldüğünü ifade ederek, istihdam ve üretim için taşkömürü üretimine ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.

“SOSYAL KİMLİKLERİN SORUNLARI ÇÖZÜLEREK, ÜLKENİN SORUNLARI ÇÖZÜLÜR”

Hükümetin ekonomi ve sosyal politikalarını eleştiren ve CHP olarak son dönemlerde sosyal kimlikler üzerinden siyasete yaptıklarını vurgulayan Genel Başkan Kılıçdaroğu, “inanç üzerinden siyaset yapmıyoruz, etnik kimlik üzerinden, yaşam tarzı üzerinden, sosyal kimlikler üzerinden siyaset yapıyoruz… Emekliler, muhtarlar, milletvekilleri, yazarlar, apartman görevlileri, manavlar, pastacılar birer sosyal kimliktir. Her bir sosyal kimliğin sorunlarını masaya yatırıp çözerseniz ülkenin sorunlarını çözmemeye talip olursunuz.” diye konuştu.

Konuşmasının son bölümünde sözü ekonomiye getiren Kılıçdaroğlu faizlerin düşmediğini tam tersine çıktığını örneklerle savunarak, “hani faiz düşmüştü, böyle olmuyor, milletin derdi geçim, onun için her birimizin düşünmesi lazım” dedi.

MUHTARLARA : “SİZİN BİR KANUNUNUZ NİYE YOK?”

Muhtarlara da seslenen Kılıçdaroğlu, “sizin temel bir muhtarlık kanunuz bile yok. Niye yok! Biz bir çalışma yaptık TBMM’ye gönderdik, Millet ittifaklı ile bunu kanunlaştıracağız, göreceksiniz” dedi ve muhtarlara birer personel verilmesi ve ödeneklerinin kesilmemesi gerektiğini söylediğini hatırlattı.

“RAHATLIKLA SORUN, SAMİMİYETLE CEVAPLANDIRACAĞIM”

Kılıçdaroğlu toplantının devamını soru cevap şekliden süreceğini belirterek her sorunun sorulabileceğini, “rahatlıkla sorun arkadaşlar, soracağınız her soruya büyük bir samimiyetle cevaplandıracağım. Birbirimizi daha iyi tanımaya ihtiyacımız var…. Türkiye’nin kavgaya değil, helalleşmeye ihtiyacı var. Bizimde yanlışlarımız oldu, bizde böyle sütten çıkmış ak kaşık değiliz hatamız eksiğimiz oldu, onları telafi etmeye çalışıyorum ben. Şunu da rahatlıkla söyleyebilirim ; son 10 yılda en büyük değişimi yaşayan parti, Cumhuriyet Halk Partisidir bundan emin olmanızı isterim.” cümleleri ile ifade etti.

“EN GEÇ 6 AY İÇİNDE … “

Türkiye’nin hızla büyümeye, kalkınmaya ve istihdam yaratmaya ihtiyacı olduğunu yineleyen Kılıçdaroğlu,; “Türkiye bunları yapabilir mi; kesinlikle yapar. Söylüyorum; En geç 6 ay içinde Allah’ın izniyle millet ittifakı iktidarında göreceksiniz, en geç altı ay içinde bütün çarklar dönecektir. Güven vereceksiniz topluma. Şu anda yaşanan büyük bir güvensizlik var. Bu güveni sağlayacağız inşallah ve beraber Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz.

Toplantı, gün boyu basına kapalı olarak kanaat önderleri, muhtarlar, ev kadınları, stk yetkilileri ve gençlerin katılımı devam ediyor.

Paylaşın:
476 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ