logo

SOSYAL KONUT PROJESİNDE EREĞLİ VE ALAPLI YOK!

  • Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi detayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Proje listesinde Kdz. Ereğli, Alaplı ve beldelerinin olmadığı görüldü.

Çevre Şehir ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı TOKİ.GOV.TR uzantılı web sitesinde başvuru şartları ve detaylar açıklandı.

Buna göre Zonguldak ilçe ve beldelerinde toplam toplam bin 450 konut yapılacağı öngörülürken, listede Kdz. Ereğli, Alaplı ve beldelerinin olmadığı ; Zonguldak Merkez, Çaycuma ve Devrek’in beldeleri olan Gökçebey (800 konut), Beycuma (120 konut), Karaman (63 konut) , Çaydeğirmeni (317 konut) ve Saktukava (150 konut) beldelerinin olduğu görüldü.

“LİSTE GÜNCELLENMELİ”

Listeyi kontrol eden okuyan Ereğli ve Alaplılı vatandaşlar, “Ağır sanayinin yükünü çeken, emekli ve işçi diyarı bölgemizde sosyal konut projelerinde yer verilmemesi üzüntü verici. Yetkililer gelen talebe göre listeyi güncellemeli” diyerek duruma tepki gösterdi!

ÖZET :

Açıklamaya göre; 5 yıllık süreçte 81 ilde 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa, 50 bin iş yeri yapımı hedefleniyor. Başvurular ise 14 Eylül’de başlayıp 31 Ekim’de sona erecek. Belirli kontenjanlar dahilinde kura ile belirlenecek konutların atış bedeli ve ödeme şartları ise şöyle: Toplam 608 bin lira fiyata sahip, 2 artı 1 konutlar aylık 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle, 240 ay vadeyle sahip olabilecekler. Toplam 850 bin liralık 3 artı 1 konutların ödemesi 3 bin 187 liradan başlayan taksitlerle 240 ay vadeyle yapılabilecek.

Detaylar le liste için için görseli tıklatınız :

Paylaşın:
365 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ