logo

SOSYAL SORUNA PANELDE DİKKAT ÇEKİLECEK!

Türkiye’deki “kız çocuklarının erken evlendirilmesi” sorununa dikkat çekmek amacıyla ‘Görün Bizi Projesi’ kapsamında Kdz. Ereğli’de panel düzenlenecek.

Kdz. Ereğli Soroptimist Kulubü Dönem Başkanı Gülberk Yalçın, Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Nur Velidedeoğlu Kavuncu ve Kdz. Ereğli Kulübü Kurucu Başkanı Nurdan Oğuz’un katılımı ile ‘Görün Bizi Projesi’ kapsamında Türkiye’deki “kız çocuklarının erken evlendirilmesi” sorununa dikkat çekmek amacıyla panel düzenleneceğini açıklayarak Ereğli halkını davet etti.

11 Mart Çarşamba günü, Saat 10.00 – 12.30 arasında Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenecek panel ile ilgili yapılan açıklama şöyle :

KAMU VE STK İŞBİRLİĞİ İLE….

Genç kızların ve kadınların yaşam kalitelerini arttırarak kendilerini geliştirmelerine öncülük eden Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu; Karadeniz Ereğli Kaymakamı Sayın İsmail Çorumluoğlu  himayelerinde, Karadeniz Ereğli  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler  Müdürlüğü ortaklığında kız çocuklarımıza yönelik özel bir toplumsal sorumluluk projesi gerçekleştiriyor.

11 Mart 2020 tarihinde Kdz. Ereğli  Belediyesi AKM Nikah Salonu’nda düzenlenecek panel ile başlayacak “Görün Bizi Projesi”; Türkiye’deki “kız çocuklarının erken evlendirilmesi” sorununa dikkat çekmek amacıyla kurgulanmış, toplumsal farkındalık projesidir.

Kız çocuklarının sesi olup, başta aileler olmak üzere toplulukların farkındalığını arttırmayı ama en önemlisi düzenlenecek panel ve eğitimlerle bu konuda sosyal bilinci yükseltmeyi hedeflemektedir.

Panelde “Çocuk ve Evlilik, Çocuk ve Gelin” kavramları neden yan yana olmamalı konusu psikolojik, sosyal, fizyolojik ve hukuki açıdan ele alınacaktır.

Paylaşın:
840 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ