logo

SÖYLEŞİ:  “ATATÜRK’Ü ANMAK MI, ANLAMAK MI?”

  • Kdz. Ereğli’de, ADD tarafından “Atatürk’ü anmak mı, anlamak mı?” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Kdz. Ereğli Belediyesi AKM Dündar Güçeri Salonunda başlayan ve Gazeteci Yazar ADD Yayın Kurulu Üyesi Tevfik Kızılkaya ile 21. Dönem İstanbul Milletvekili, Önceki Dönem Disk Genel Başkanı Rıdvan Budak’ın konuşmacı olduğu söyleşiye; Kdz. Ereğli Kadın Gücü Kooperatifi Başkanı Neriman Posbıyık, Belediye Meclis Üyesi Yaşare Aydın, CHP Belediye Başkan Aday Adayı Muhittin Dikmen, ADD Yöneticileri ve az sayıda izleyici katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan toplantının açılış konuşmasını ADD Kdz. Ereğli Şube Başkanı Turgay Erdoğan yaptı. Hükümetin politikalarını eleştiren Erdoğan, konuşmasını “Sen neredeydin?” şiiri ile sonlandırdı.  

Söyleşiye geçildiğinde ilk sözü alan Kızılkaya, Cumhuriyetin kuruluşunun tarihi sürecini, Milli Mücadele Dönemini ve günümüz Türkiye’sini siyasi ekonomik ve kültürel yönlerden değerlendirdi.  Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerinden söz eden ve O’nun “Akıl toplumu” yaratmak istediğini belirten Kızılkaya “Mustafa Kemal, 85 yıl sonra hala düşüncelerde yaşıyorsa bunun nedenini önemsemek ve iyi anlamak gerekiyor” dedi.

Haber Yayın hazırlandığı sırada Kızılkaya’nın konuşması devam ediyordu.

Paylaşın:
258 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ