logo

SU SAYAÇLARININ OKUNMA İŞLEMLERİ YENİDEN BAŞLATILDI

Kdz. Ereğli Belediyesi, koronavirüs tehdidi nedeniyle Nisan ayından itibaren durdurduğu su sayaçlarının okunma işlemini normalleşme takvimine göre tekrar başlattı. Bu dönemde yapılan yüzde 70 oranındaki geçici faturalandırmalar abonelerin yeni dönem faturalarıyla mahsuplaştırıldı. Su sayaçlarının okunmadığı dönemdeki farkların bu ayki faturalara yansımasından dolayı Haziran ayı faturaları yüksek görünüyor.  Pandemi döneminde evlerde su tüketiminin fazlalaşması da bunda etkili oldu.

Normalleşme takviminin başlaması ardından, Nisan ayından bu yana durdurulan su sayaçlarının okunma işlemi yeniden başlatıldı. Kdz. Ereğli Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, Nisan ve Mayıs aylarında, Korona önlemleri çerçevesinde, sayaçları okutmamış, son faturanın yüzde 70’i oranında faturalandırma yapmıştı. Bu geçici faturaların farkları Haziran ayındaki faturalara yansıtıldığı için bir artış ortaya çıktı. Bunda, Pandemi döneminde evlerde su tüketiminin artması da etkili oldu.

Kdz. Ereğli Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü konuyla ilgili şu bilgiyi verdi:

 “Pandemi döneminde toplum sağlığına olumsuz etkileri olabileceği değerlendirildiğinden sayaç okuma işlemleri Nisan ayında geçici olarak durdurulmuştu. Bu nedenle en son su faturalarının yüzde 60-70’i esas alınarak Nisan ve Mayıs aylarına denk düşen dönemlere ilişkin faturalandırma yapıldı. 1 Haziran 2020 tarihi itibarıyla kısıtlamaların kalkması ve normalleşme sürecine girilmesi ile birlikte kıyasen faturalandırma işlemi sona erdi.

Bu nedenle Haziran ayında sayaçlar okunduğunda nisan ve mayıs ayı faturalarının farkları da son faturalara yansıdı. İki ayın farkı ve son ayın tam kullanım bedeli tek fatura olarak Haziran ayı tahakkuk döneminde faturalandırılmış oldu. Böylece bazı abonelerin faturaları önceki dönemlere göre artmış göründü.  

Faturalardaki bu artış Nisan ve Mayıs aylarındaki faturalandırılmayan yüzde 30-40 tüketim bedelinden kaynaklıdır. Ayrıca, Arıtma tesisi su çıkışında aylık bazda 80 bin metreküp fazla su çıkışı olduğu görülmüştür. Pandemi döneminde halkın evlerinde su kullanımının arttığı da dikkate alınarak faturalardaki artış değerlendirilmelidir. Herhangi bir tüketimde bulunmayan abonelere yapılan geçici faturalandırma, sayaçtan okuma işlemiyle birlikte mahsuplaştırılacaktır. Önümüzdeki dönem faturalarında pandemi öncesi fatura ortalamalarına dönüldüğü görülecektir.

Tüm abonelerimiz su faturalarıyla ilgili 333 12 32 ve 333 12 46 nolu telefonlardan bilgi alabileceklerdir.”

Paylaşın:
403 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ