logo

“SUÇLULAR EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILSIN!”

  • İYİ Parti Zonguldak Milletvekili Adayı OP. Dr. Evrim Balbaloğlu, Zonguldak’ta ve Çaycuma ilçesinde meydana gelen 2 ayrı alçakça olayı değerlendirerek, “suçluların en ağır şekilde cezalandırılmasını sağlamak için adalet sistemimizin etkin bir şekilde çalışmasını sağlamalıyız.” dedi.

Zonguldak’ta gerçekleşen dehşet verici olaylardan duyduğu derin üzüntüyü ifade eden Balbaloğlu, yazılı açıklamasına “2 yaşında savunmasız, masum yavrumuzun, söylerken bile utanç duyduğum istismar edilerek hayatını kaybetmesi ve ayrıldığı sevgilisi tarafından 6 yerinden bıçaklanarak ağır yaralanan Buket, bu korkunç girişimler toplumumuzun en karanlık yönlerinden birini temsil ediyor. Her iki olayı da kınıyor ve lanetliyorum.” diye başladı.

“TOPLUMSAL SORUNDUR”

Balbaloğlu, vahşi eylemleri, insanlık dışı davranış biçimi olarak değerlendirerek, şöyle dedi:

“Bu vahşi eylemler, insanlık dışı bir davranış biçimini yansıtmaktadır. Her iki olay da, şiddetin, istismarın ve kadına yönelik şiddetin ne kadar acil bir sorun olduğunu bir kez daha gözler önüne sermektedir. Bu tür şiddet olaylarına karşı sıfır tolerans politikası izlemeliyiz ve suçluların en ağır şekilde cezalandırılmasını sağlamak için adalet sistemimizin etkin bir şekilde çalışmasını sağlamalıyız.
Bu tür vahşet olaylarına karşı mücadele etmek için, öncelikle caydırıcı cezalar ve etkili önlemler alınmalıdır. İlgili yasaların güncellenmesi ve daha sıkı hale getirilmesi gerekmektedir. Ayrıca, toplumun bilinçlendirilmesi, eğitim ve farkındalık çalışmaları ile çocuk istismarlarının, kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik çabalara ağırlık verilmelidir.
Bu korkunç olaylar, sadece yerel bir sorun olmanın ötesinde, tüm ülkenin ve toplumumuzun bir sorunudur. Bu nedenle, siyasi liderler, yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri ve her bir vatandaş olarak hepimizin sorumluluğu bu tür olaylara karşı harekete geçmek ve çözümler bulmaktır.
Bu tür acı olayların bir daha yaşanmaması ve toplumumuzun daha güvenli bir yer haline gelmesi için hep birlikte çalışmalıyız. Bu konuda kararlılıkla hareket edecek ve toplumumuzun geleceği için daha iyi bir dünya inşa etmek için mücadele edeceğiz.”

Paylaşın:
472 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ