logo

SÜSLÜ KADINLAR BİSİKLET TURU 19 EYLÜL’DE ANIT ÖNÜNDE…

Bu yıl sekizincisi düzenlenecek Süslü Kadınlar Bisiklet Turu etkinliği, 19 Eylül Pazar Günü Kdz. Ereğli Atatürk Anıtı Önünde başlayacak. Şehirlerde bisiklet ulaşım altyapısına dikkat çekmek amacı ile tüm şehirlerde aynı anda düzenlenecek olan turda kadın sürücüler renkli kıyafetleri ve süsledikleri bisikletleri ile belirlenen güzergahta tur atarak farkındalık oluşturuyor.

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Kdz. Ereğli temsilcisi Bilge Özdemir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, etkinliğin 19 Eylül 2021 Pazar günü saat 16.00’da Atatürk Anıtı önünden başlayacağını hatırlatarak “kimseye söz vermeyin…” başlığı ile şu notu paylaştı:

“Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, çevreci bir kadın hareketidir. 2013 yılından beri şehirlerin egzoz kokusuyla kirlenen havasına dikkat çekmekteyiz ve iklim krizinin çözümünde bireylerin attığı adımların öneminden bahsetmekteyiz. Ayrıca bisiklet sürmenin özgürleştirdiğini ve kadınların birlik olduğunda ne kadar güçlü olduğunu hatırlamak, şehirlerde daha fazla kadının bisikletli ulaşımı seçmesini özendirmek ve yerel yönetimlerden güvenli bisikletli ulaşım altyapısı istiyoruz. Dikkat çekmek amacıyla süslenip bisiklete biniyoruz.
Bu yüzden 2013 yılından beri, her Eylül ayının 3.Pazar günü “Otomobilsiz Kentler Günü”ne de dikkat çekmek için bisikletlerimizle yollardayız.
Turumuza tüm kadınları bekleriz. Kayıt yaptırmak yok, para ödemek yok.
Komşularınızı, arkadaşlarınızı, meslektaşlarınızı bisiklete binmeye davet etmek için harika bir fırsat… Haydi hazırlıklar başlasın.”

Paylaşın:
597 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ