logo

TALEP VE ŞİKAYETLERİNİZ İÇİN: ‘AÇIK KAPI’

  • İçişleri Bakanlığı Bünyesinde çevrimiçi ortamda faaliyet gösteren ve vatandaşla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla oluşturulan Açık Kapı uygulaması hızlı ve kolay başvuru imkanı sağlıyor.

İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Açık Kapı projesi ile vatandaşın valiliklere olan taleplerinin elektronik ortamda kayıt, takip ve sonuçlandırılma işlemleri gerçekleştirilebiliyor.

Uygulama sayesinde vatandaşların, 17 başlık ve 322 konudan seçtikleri taleplerini doğrudan valilik ve kaymakamlık bünyesinde oluşturulan Açık Kapı Masalarına iletebileceği hatırlatılarak şu bilgilendirmede bulunuldu:

“Talepler, Açık Kapı Birimlerine yüz yüze, web sitesi ya da mobil uygulama üzerinden başvuru yapılabilmektedir. Başvurular elektronik sisteme kaydedilmekte ve ilgili birimlere yönlendirilmekte, vatandaşa “Müracaatınızdan dolayı Valilik olarak teşekkür ederiz.” bildirimi ile anında mesajla dönüş yapılmaktadır. 7 iş günü içerisinde talep sonuçlandırılmaktadır. Vatandaş sürecin her aşamasını, başvuru numarasıyla internet üzerinden ve mobil telefonuyla takip edebilmektedir.”

Uygulamayı açmak için tıklayınız:

https://www.acikkapi.gov.tr/


Paylaşın:
311 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ