logo

TARİH DOĞA VE KÜLTÜR DERNEĞİ, YIKIMA KARŞI ÇIKTI!

  • Kdz. Ereğli Tarih Doğa ve Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Aydın Erol, TCDD eski binasının yıkımına karşı olduklarını açıkladı.

Kdz. Ereğli Tarih Doğa ve Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Aydın Erol, KIrmacı Mahallesinde metruk halde bulunan “TCDD Lokomotif Bakım ve Onarım Atölyesi” binasının ve çevresinin engelli okulu yapılmak üzere projelendirildiği haberi üzerine binanın akıbetinden endişe duyduğunu ifade etti.

EROL, SÜRECİ HATIRLATI

Konu ile ilgili basın açıklaması yapan Erol binanın yıranma sürecin, özetledikten sonra, “Ereğli Armutçuk hattı için kullanılan TCDD mülkiyetindeki arasalar Milli Emlak ve Milli eğitime devredilmiş bu kapsam içinde Eğitim Vadisi olarak planlanan bu alanda Terkedilen TCDD Lokomotif Bakım Atölye Binası Müze ve Sosyal tesis olarak planlanmış Zonguldak valiliği ve Kdz Ereğli kaymakamlığı proje hakkında açıklamalarda bulunmuştu.” dedi.

Erol, aradan geçen uzun zaman içinde herhangi bir faaliyete tanık olunmadığını kaydettiği açıklamasında, “Tam bu safhada anılan yapı ile ilgili olarak taşınmazın tescil kaydının kaldırılması kararının alındığına ilişkin haberle yıkıldıklarını belirterek, “Kentimizin Kültür varlığı olan TCDD Lokomotif Bakım Atölye Binası’nın yaşatılması ve gelecek nesillere bir kütüphane ve müze olarak aktarılması tarihi bir sorumluluktur. Bu karar kapsamında yapılacak herhangi bir yıkım faaliyetini kabul etmiyor kınıyoruz.” görüşüne yer verdi.

ŞENTÜRK, PROJENİNİN ONAYLANDIĞINI AÇIKLAMIŞTI

Öte yandan, habere konu olan bina ve alan ile ilgili, Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, metruk binayı da içine alan bölgede engelliler için ilk, orta ve liseyi kapsayan meslek okulu projesinin ve ödeneğinin Milli Eğitim Bakanlığı’ndan çıktığını açıklamıştı.

Paylaşın:
499 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ