logo

TED ÖĞRENCİLERİ GAZETECİLİĞE İLGİ DUYUNCA MUHABİR OLDULAR

  • ‘Bir Şehir Bir İnsan’ Projesi kapsamında İŞ’te Haber Hayat Gazetesini ziyaret eden TED Koleji öğrencileri ‘Proje Muhabiri’ oldu.

TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Özel Okulları ilkokul 4. Sınıf öğrencileri, ‘Bir şehir Bir İnsan’ projesi kapsamında Haber Hayat Yayıncılık’ı ziyaret etti.

20 Ekim 2023 Cuma günü sabah saatlerinde gerçekleşen ziyarette TED Koleji İlkokul Müdürü Betül Hamarat ile Anaokulu ve İlkokul Müdürü yardımcısı Esra Kuru öğrencilere eşlik etti.

GÖNÜLLÜ : “GAZETECİLER YÖRENİN CANLI AJANDASIDIR”

TED Koleji heyetini kapıda karşılayarak ; Ece Gökyeşil, Tuna Kaman, Kaan Ege Gökyeşil, Ege Özkan Tuncer, Ozan Özdemir ve Kuzey Hasanbaşoğlu isimli öğrencilerle tanışan ve Muhabir kartı takan Haber Hayat Yayıncılık İmtiyaz Sahibi Doğan Gönülllü, haberciliğin temel ve etik ilkeleri, medya mecraları ile araştırmacı gazetecilik konuları üzerine sohbet etti, gazeteciliğin sorumluluk isteyen önemli bir kamu hizmeti olduğunu anlattı. Gazetecilerin bulunduğu bölgenin adeta canlı birer ajandası olduğuna örneklerle dikkat çeken Gönüllü mesleği zor ve keyifli yönlerinden de söz etti.

ZOR SORULARLA SIKIŞTIRDILAR!

Zaman zaman öğrencilerden gelen soruları cevaplandıran Gönüllü, “Türk Lirasının neden değer kaybettiği ve “deprem, savaş ve benzeri olaylarda habercilik yapmak” gibi sorular karşısında zorlandı. Ülkü Gönüllü’ye de işletmecilik, tasarım ve baskı süreci konularında sorular yönelten öğrencilerin ısrarlı merakı Gönüllü çiftinin dikkatini çekti!

HAMARAT: “PROJEYİ ÖNEMSİYORUZ”

Ziyarette, ‘Bir Şehir Bir İnsan’ Projesinin amaç ve kapsamını özetleyerek öğrencilerin gözlem ve çalışmalarına okul gazetesinde yer verildiğini belirten Hamarat, “Önemsediğimiz proje sürecinde, tanıştığı kişiler ve karşılaştığı olaylardan etkilenen öğrencilerimizin, özgürce fikir üretmelerini ve işbirliği yaparak bu üretimlerini arkadaşları ile okul gazetesinde paylaşmalarını istiyoruz. Bu anlamda paylaşımlarınız bizim için çok değerliydi, teşekkür ederiz.” dedi.

Betül Hamarat’ı ve okul yönetimini başlattığı projeden dolayı kutlayan Gönüllü’de, imzalayarak muhabir kartı taktığı öğrencilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, öğrenim yaşamlarında başarılar diledi, ailelerine selam gönderdi.

Anlamlı ziyaret, proje açılış toplantısında bir araya gelmek üzere sözleşilmesi ve toplu hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

  • GALERİ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ :

Paylaşın:
466 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ