logo

TEKDER, EKMEK TEKNELERİ KAPANAN KÜÇÜK ESNAFIN YANINDA

TEKDER Genel Başkanı Murat Çatalçam, Türkiye’de bir ilk olduğunu açıkladığı ASKIDA VEFA kampanyası başlattıklarını açıkladı ve ” COVID-19 salgınıyla ilgili ülkemizde alınan tedbirler kapsamında ekmek teknesi iş yerleri geçici olarak kapatılan küçük esnafa destek olmak amacıyla “ASKIDA VEFA” kampanyası başlatıyoruz.” dedi.

Teknikerler ve Yüksek Teknikerler Derneği (TEKDER) “Şimdi Ücret, Sonra Hizmet” Anlayışıyla Küçük Esnafa “ASKIDA VEFA” Kampanyası Başlattığını Açıkladı.

“DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ”

Tüm dünya da olduğu gibi COVID-19 salgını nedeniyle Türkiye’nin de sıkıntılı günler geçirdiğini ve çok sayıda insanın hayatını kaybettiğine işaret eden Çatalçam, dernek olarak bu süreçte alınan ve alınacak tedbirler ve verilecek her türlü kararlarda devletin yanında olduklarını kaydetti.

BAŞKAN ÇATALCAM, DAYANIŞMANIN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ!

Devletin yaptığı çalışmaların yanı sıra milletimize özgü yardımlaşma ve dayanışma çalışmaların bu sıkıntılı sürecin en az hasarla atlatılmasında önemli olduğunu vurgulayan Çatalçam açıklamasına şöyle devam etti: “ Bu süreçten en fazla etkilenen sektörlerin başında küçük esnafımız geliyor. Alınan tedbirler kapsamında; saç tuvaletimizi yapan kuaförlerden dostlarımızla vakit geçirdiğimiz, çaylarımızı yudumladığımız kahvehanelere, sabahları işe giderken bizlere sıcacık börekleri ve simitleri bize hazırlayan pastahane, börekçi-simitçilere, arabamızı tamir eden oto tamircilerine kadar halkımıza birinci elden hizmet eden çok sayıda küçük esnafımız zor günler geçiriyor. Lokantalar gibi bazıları kısmi hizmet verse de eski işlerliğini kaybetmiş durumdalar. Devletimiz tarafından mağduriyetlerini gidermeye yönelik önlemler alınsa da yeterli olmayacaktır. Devletimizin eksik kaldığı noktada bu görev birlik ve dayanışma ruhuyla şimdi bu görev bizlere düşmektedir.”

ÜCRET PEŞİN ÖDENECEK

Bu kapsamda, “Şimdi Ücret, Sonra Hizmet” anlayışıyla küçük esnafa destek amaçlı “ASKIDA VEFA” kampanyası başlattıklarını aktaran Çatalçam, “Yurt içinde ve yurt dışında şubeler ve temsilciliklerimizin koordinasyonunda herkesin alış veriş yaptığı mahalle esnafına hizmet almış gibi ücretini şimdi peşin ödeyecek. Bu salgın bertaraf olup, yeniden ekmek teknelerini açtığında esnafımızdan bu hizmeti almış olacaklar. Ödemeler de bu işyerlerimiz kapalı olduğu için haliyle internet üzerinden banka hesap numaralarına yapılacaktır.”  dedi.

TÜRKİYE’DE BİR İLK OLACAK!

Teknikerler ve Yüksek Teknikerler Derneği Genel Başkanı Murat Çatalçam, “Türkiye’de ilk olacak böyle bir kampanyanın, ‘TEKDER’DİMİZ TÜRKİYE’ şiarıyla yola çıkan Derneğimiz, küçük esnafımız ve Ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Paylaşın:
1129 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ

#

TEKDER, EKMEK TEKNELERİ KAPANAN KÜÇÜK ESNAFIN YANINDA” için 1 yorum

  1. MAŞALLAH
    başarılar dilerim. CENAB-I HAK; maddi ve manevi muvaffakiyetler versin