logo

TEKNOFEST’ TE ‘EN ÖZGÜN TASARIM’ ÖDÜLÜ EREĞLİLİ GENÇLERİN

Teknofest yarışmasına İnsansız Sualtı Sistemleri kategorisinde “İnsansız Sualtı Robotu” ile katılan Kdz. Ereğlili gençler “En Özgün Tasarım” ödülüne layık görüldü.  Gençler, tasarımlarını ve başarılarını protokol ile paylaştı.

Teknofest tarafından Gaziantep’ te düzenlenen yarışmaya İnsansız Sualtı Sistemleri kategorisinde katılan Kdz. Ereğlili öğrencilerden oluşan ALENES Takımı “En Özgün Tasarım” ödülüne layık görüldü. 

Üniversite öğrencisi gençler; Enes Halid Üzülmez(İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa /  Elektrik- Elektronik Müh.), Caner Kaçmaz(İstanbul Teknik Üniversitesi/ Makine Müh.) ve Ahmet Kulaksız (Ege Üniversitesi)’ın bir araya gelmesi ile oluşan ALENES Takımı, diğer katılımcıların 10 kişilik ekiplerden oluşan takımlarla mücadele ettiği yarışmada 3 kişilik ekip ile önemli bir başarı elde etti. Yarışma sonucu yapılan değerlendirmede İnsansız Sualtı Robotu tasarlayan ve 24  finalistden biri olan ALENES Takımı, zorlu yarışma parkurunu tamamlayıp “En Özgün Tasarım” ödülüne layık görüldü. 

ÇORUMLUOĞLU BAŞARILARININ DEVAMINI DİLEDİ

ALANES takımı Kdz. Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ziyaretinde İnsansız Sualtı Robotunun tanıtımını yaptı ve aldıkları ödülü paylaştı. Öğrencileri kutlayan ve başarılarının devamını dileyen Çorumluoğlu’daprojelerini daha da geliştireceklerine olan inancını belirtti.

POSBIYIK “YÜREKTEN KUTLUYORUM”

Öte yandan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’da kendisini ziyaret eden ALENES takımı ile ilgili sevincini ifade ederken, “Gaziantep’te düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2020’de İnsansız Su Altı Sistemleri İleri Kategorisinde juri üyeleri tarafından “En Özgün Tasarım” ödülüne layık görülen sualtı robotu çalışmasına imza atan Üniversite öğrencisi Caner Kaçmaz, Enes Halid Üzülmez, Ahmet Kulaksız’ı yürekten kutluyorum, çalışmalarında üstün başarılar diliyorum.” dedi.

Paylaşın:
893 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ