logo

“TEMEL MİSYONUMUZ RİSKİN DOĞRU YÖNETİLMESİNİ SAĞLAMAK”

TCI Sigorta Brokerliği Şirketi Genel Müdürü M. Umut Fırat Kdz. Ereğli TSO’da düzenlene toplantıda, “Temel misyonumuz ticari riskin doğru yönetilmesini sağlamak ve bir bakıma firmaların nakit akışına katkıda bulunmaktır. ” dedi.

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nda “Ticarette Risk Yönetimi ve Finansman Olanakları” konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

14 Aralık Salı günü TSO Yaşar Tetiker Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özgür Erdoğan, Meclis Başkan Yardımcısı Suat Keleş, Oda yöneticileri ve üye iş insanları katıldı.

FIRAT VE AKTOLGA BİLGİLENDİRDİ

Sunumları TCI Sigorta Brokerliği (AU Grup Türkiye) Şirketi Genel Müdürü M. Umut Fırat ve Şirket Direktörü Tolga Aktolga tarafından yapılan konuşmalarda brokerliğin tanımı yapıldıktan sonra, “Ticari Risk Yönetiminde Bütünsel Yaklaşım, Ticari Alacak Sigortası, Finansman, Kefalet Sigortası, Politik Risk Sigortası” gibi konu başlıkları sunum eşliğinde ele alındı.

“BROKER; SATICI ADINA İŞLEM YAPAR”

Brokerliğin ticari işlemlere alıcı ve satıcı arasında, satıcı tarafından hareket eden kişi veya kurumlar hesabına yapan işlemciler olduğunu belirten Genel Müdür Fırat, “Biz sigorta brokeri olsak da bizim aslında burada temel misyonumuz ticari riskin doğru yönetilmesini sağlamak ve bir bakıma firmaların nakit akışına katkıda bulunmaktır. Bu daha bütüncül ve doğru bir yaklaşımdır.” dedi. Aktolga ise Kefalet Sigortası’nın banka teminat mektubunun alternatifi olarak kullanabileceğini böylece maliyet avantajı sağlanabileceğini belirtti.

HUKUKİ VE TEKNİK SORULAR CEVAPLANDIRILDI

Toplantı devam ederken katılımcıların hukuksak, ticari ve teknik süreçlerle ilgili sorularını da cevaplandıran konuşmacılar, özetle ; irili ufaklı bir çok firma ve KOBİ’ye genellikle binde 3 ile 5 arasında değişen oranlarda komisyon karşılığı hizmet verildiğini belirtti ve riskin gerçekleşmesi durumunda satıcı ile alıcı arasında yürütülen ticari/hukuki süreçler ve ödemelerin yasal yoldan tahsil edilme yöntemleri gibi konularda bilgilendirmede bulundu.

Paylaşın:
536 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ