logo

TERSANELER ARAZİYİ BEDELSİZ KULLANIM HAKKINA SAHİP OLDU

Kdz. Ereğli’de uzun süredir faaliyette bulunan Ustaoğlu Yat ve Gemi Sanayi Ve Ticaret A.Ş. ile Ereğli Gemi İnşa Sanayi ve Ticaret A.Ş. Şirketine irtifak tapularının teslim edildiği açıklandı.

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumlu, ilçede uzun süredir faaliyet gösteren Ustaoğlu ve Ereğli Gemi Tersanelerinin irtifa tapularının teslim edildiğini açıkladı.

Açıklamada, 2 tersanenin gerekli gerekli şartları yerine getirdikleri ve ilgili yasa hükmünce üzerinde bulundukları arsaları “Daimi, bağımsız ve Bedelsiz kullanım hakkı” elde ettikleri vurgulandı.

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’nun, ilçe ekonomi dinamikleri arasında önemli yer tutan ve geçmiş dönemlerde de kamu ve TSO yönetimleri tarafından üzerinde çalışılan, ancak bir türlü çözülemeyen sorunun çözümü ve tapuların teslimi ile ilgili yaptığı açıklama şöyle :

6 Şubat 2004 yılında yürürlüğe giren 5084 sayılı Yatırımların ve istihdamın teĢviki hakkındaki yasa kapsamında, deniz kıyı kenar çizgisinden onaylı projeleri kapsamında deniz doldurularak kazanılan tersane ve tersane limanı alanlarının yasa gereği olarak “DAİMİ, BAĞIMSIZ ve BEDELSİZ KULLANIM HAKKI “elde etmişlerdir.

ÜLKE GENELİNDE SADECE 2 TERSANE ŞARTLARI YERİNE GETİRDİ

Kazanılan bu hak, oluşturulan hazine arazisi üzerine kurulan irtifak hakkı tesisi ile tapulara işlenerek yatırımcılara tapuları bugün teslim edilmiştir.
Ülkemiz genelinde yürürlüğe giren bu yasa kapsamında yine ülkemiz genelinde sadece Ustaoğlu Yat Ve Gemi Sanayi Ve Ticaret A.Ş. ile Ereğli Gemi İnşa Sanayi Ve Ticaret A.Ş., yatırım şartlarını yerine getirerek devletimizin desteği ile BEDELSİZ KULLANIM HAKKI’nı elde etmişlerdir.

ORUÇ VE ÇOLAKOĞLU’NA İSMEN TEŞEKKÜR

Bu çalışmalardaki desteklerinden dolayı; Sayın Valimize, Milletvekilimiz Sayın Ahmet ÇOLAKOĞLU’na, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet ORUÇ’a, Belediye Başkanımıza, AK Parti İlçe Başkanımıza, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımıza, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının değerli yöneticilerine ve emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür eder, irtifak tapularının ilçemiz ve Zonguldak ili için hayırlı olmasını dilerim.


Paylaşın:
720 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ