logo

“TESİS ÇEVRE KİRLİLİĞİ DEĞİL; ÜRETİM YAPACAK!”

Alaplı Geri Kazanım Tesisi Firması yetkilisi İsmet Yılmaz, tesisin çevresel kirliliğe neden olmayacağını savunarak, yapılacak işin atık malzemenin geri dönüştürülerek ekonomiye yeniden kazandırmaktan ibaret olduğunu söyledi.

Zonguldak’ın Alaplı İlçesinde, Alaplı Geri Kazanım Tesisi Firma Yetkilisi, yıllarca büyük çaplı taş ocağı ve beton tesisi işletmeciliği yapan İsmet Yılmaz, Geri Kazanım tesisinde yapılacak işlemlere ve yöntemlere ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı.

“YIKAMA YOK, TOZ YOK; NEMLENDİRME VAR”

Konu hakkında kamuoyunda bilgi kirliliği olduğu gerekçesi ile açıklama yaptığını ifade eden Yılmaz, “ ‘Cüruf Yıkama Tesisi diye yanlış adlandırmalar mevcuttur. Oysa yapacağımız işlemlerde kesinlikle yıkama söz konusu değildir. Su ile hiçbir işimiz olmayacaktır. Dolayısıyla Derelerin kirlenmesi söz konusu da değildir. Yapacağımız iş, malzemenin nemlendirilerek (tozlanmadan) eleme suretiyle metal malzemeyi ayırmak ve geriye kalan Curuf malzemelerini çeşitli ebatlarda boyutlandırmaktır. Bu malzemelerden hazır beton malzemesi, asfalt malzemesi, beton parke vesaire malzemeleri üretmek ve geri dönüşüm suretiyle ekonomiye yeniden kazandırmaktan ibarettir.” dedi.

MALZEME : TEHLİKESİZ ATIK

Tesis sayesinde istihdam sağlanacağını, köy yollarının alt yapısına katkı sağlanacağını ifade eden Yılmaz, Malzemeyi ‘Tehlikesiz Atık’tır diye tarif ederek, gerekli çevresel hassasiyetin gösterileceğini ifade etti ve tüm yasal izinlerin alındığını kaydetti.  

“TEDİRGİNLİĞE GEREK YOK”

Alaplı Geri kazanım A.Ş. Firmasının Eylül 2019 ayında Alaplı’da kurulduğunu, burada yapılacak iş ve işlemlerle ilgili yanlış ve eksik bilgilere itibar edilmemesini isteyen Yılmaz, şöyle devam etti:

“O günden itibaren günümüze kadar sırasıyla tüm kamu kurum ve kuruluşlarında gerekli izinleri almıştır. Proje tanıtım dosyalarımızdaki işin yapılması, yöntemi, vermiş olduğumuz taahhütnameler Zonguldak Valiliğimizin kayıtlarında mevcuttur. Birlikte hareket ettiğimiz firma ortaklarımız 18 yıldır bu işlerle iştigal etmekte olup tecrübelidirler. Vatandaşlarımız kesinlikle tedirgin olmasınlar. Çalışmalara başlanacağı günden itibaren ilgili kamu kurumları tarafından sürekli denetim altında olacaktır.”

Paylaşın:
534 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ