logo

“TESİSLERİMİZDE ÇEVREYE ZARAR VERECEK UNSUR YOKTUR”

Kdz. Ereğli’de Curuf Tesisleri işletmecisi Roj Metal’den yapılan yazılı açıklamada; İzmir ve Kdz.Ereğli’de bulunan tesislerinde çevreye zarar verecek herhangi bir durumun söz konusu olmadığı, tüm tesislerde analiz ve kontrollerin düzenli olarak yapıldığı belirtildi.

Kdz. Ereğli’de Curuf Tesisleri işletmecisi Roj Metal yetkililerinden, çevreye etki konusunda yazılı açıklama yapıldı.
Açıklamada, firmanın 18 yıldır İzmir’de, 2 yıldır da Kdz.Ereğli’de faaliyet sürdürdüğü belirtilerek “Kdz.Ereğli cüruf tesisinin kirliliğe neden olduğuna yönelik söylemler gerçek dışıdır, tüm belgeler mevcuttur” denildi.

“ALGI SÜRECİ BAŞLATILDIĞINI ÜZÜLEREK GÖRMEKTEYİZ”

Çevre kirliliği söylentilerinin algı amaçlı olduğu iddia edilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı :

“İzmir’de yaklaşık 150, Kdz.Ereğli’de ise 35 kişiye istihdam sağlamaktayız. Kdz.Ereğli için hedefimiz de istihdam sayımızı 100’e ulaştırmaktır.
Firmamız cüruf tesisi ile gerek ekonomiye gerekse istihdama katkı sağlamaktadır. Son günlerde tesisin çevre kirliliği oluşturduğuna yönelik bir algı süreci başlatıldığını üzülerek görmekteyiz. Kaldı ki cüruf malzemesini belediyeler de alt yapı hizmetlerinde kullanmaktadır. Cürufun çevreye zarar vermediği tüm dünya tarafından bilinmekte, tehlikesiz ürün olarak kabul edilmektedir. Tesisimizde kirliliğe neden olabilecek herhangi bir durum yoktur, analizler ve kontroller düzenli olarak yapılmaktadır.
Tübitak tarafından da bu malzemenin yan ürün sınıfında olduğu ve herhangi bir tehlikeli madde içeriği bulunmadığına dair raporlarımız da ilgili kurumlara sunulmuştur.”

PANDEMİ ÖNLEMLERİ ALINDI

Açıklamanın son kısmında ise işletmenin faaliyetlerinin devam ettiği vurgulanarak “Biz üretmeye, ülke ekonomimize katkı sağlamaya yeni istihdam alanları oluşturmaya devam edeceğiz. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ve sonrası oluşan pandemi sürecinde gerekli olan tüm önlemlerimizi de almaktayız.” denildi.

Paylaşın:
570 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ