logo

TIP BAYRAMINDA “SAVAŞSIZ, SALGINSIZ BİR YAŞAM” DİLEDİ

İyi Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Op. DR. Evrim Balbaloğlu, 14 Mart Tıp Bayramı Mesajında, “tüm odağı ‘insan sağlığı’ olan meslektaşlarımın, doktor adaylarımızın ve tüm halkımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutlar… Savaşsız, salgınsız, sözü ile değil özü ile adaletle İYİ yönetilen, üretken ve refah içinde bir yaşam dilerim.” dedi.  

İyi Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Op. DR. Evrim Balbaloğlu, 14 Mart Tıp Bayramı nedeni ile yazılı açıklama yayınladı.

Açıklamasına “14 Mart Tıp Bayramını Türk Doktorları olarak buruk kutluyoruz. ” ifadesi ile başlayan Balbaloğlu, “2022 senesi Tıp Bayramı günleri ne yazık ki, hekimlerimizin; hukuki, etik ve ekonomik haklarının aramak için greve bile gitmek zorunda bırakıldığı tarih olarak kayıtlara geçecektir. ” diyerek hükümetin sağlık çalışanları ile ilgili politikalarını eleştirdi.

Balbaloğlu mesajında şunları kaydetti:

Devletimiz, Devletimiz özellikle pandemi döneminde hekimlerimizin can  siparane verdikleri emeğin karşılığını onurlandırarak vermeyi tercih etmesi yerine, hak taleplerine kulak vermesi yerine, Sayın Cumhurbaşkanı tarafından `nereye giderlerse gitsinler’ üslubuna layık görülmeleri ve emeklerinin hiçe sayılması toplum vicdanında derin yara açmıştır. 

“KABUL EDİLEMEZ”

Son 20 yıldır sağlık politikalarının tüm yükünü çeken cefakâr doktorlarımız şimdide bu kabul edilemez tehditle karşı karşıya kalmıştır!

Oysa tıp eğitimi hakkını kazanmak da, sürdürmekte, diplomayı aldıktan sonra kısıtlı imkânlarla çalışmak da zordur. Zordur, zira devletin kamu imkânları ile tüm vatandaşlarına tanıdığı eğitim hakkını kullanan idealist, zeki ve çalışkan öğrencilerin mezun olduğu bir eğitimdir. Zordur zira bu eğitim hem uzun, hem ağır hem de bedensel yorgunluğu içerir. Devamında ise 36 saat kesintisiz nöbetler,  uzun ameliyat saatleri ve acil servis nöbetleri, ihmal edilen aile hayatı bu mesleğin kaçınılmaz taraflarıdır. 

“TALEPLER ÇOK GÖRÜLMEMELİ”

Hekimlik onurlu ancak zor bir yaşam tarzıdır. Günümüz koşullarına;  doktorlarımızın karşı karşıya kaldığı ağır çalışma koşullarının düzeltilmesi, her 5 dakikada da bir hasta bakmaya sorumluluğunun kaldırılması, şiddete maruz kalmamak için istenilen önlemlerin alınması, sağlıkta şiddet yasasının bir an önce yasalaştırılması, covid 19’un illiyet bağı aranmaksızın meslek hastalığı sayılması, yıpranma payının getirilmesi, hekimler için 7200 ek gösterge katsayısının verilmesi, emekli doktorlarımızın insanca yaşamaları için maaş düzenlemesi yapılması gibi talepleri, yaşamımızdaki beyaz meleklerimize çok görülmemesi gerektiği kanısındayım.

İBN-İ SİNA’DAN ÖRNEK VERDİ

Ayrıca hatırlatmak isterim ki; bizim kültürümüzde ‘maharet iltifata tabidir’ denir. Kadim tarihin bilgini İbn-i Sina ise ‘Bilim ve sanat takdir  edilmediğinde toplumları terk eder’ demiştir. Bunlar her bilim, meslek ve sanat dalı için geçerlidir…

Bu duygu ve düşüncelerle; yetki, görev ve sorumluluğu, yani tüm odağı ‘insan sağlığı’ olan meslektaşlarımın, doktor adaylarımızın ve tüm halkımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutlar… Savaşsız, salgınsız, sözü ile değil özü ile adaletle İYİ yönetilen, üretken ve refah içinde bir yaşam dilerim. 

Paylaşın:
594 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ