logo

TOPTAN: “FİLYOS BÖLGESİ ZONGULDAK’A LİG ATLATACAK”

Zonguldak’ta kütüphane açılış töreninde konuşan Köksal Toptan, ” Ben dün Filyos bölgesini dolaştım. Orada gördüklerim Zonguldak’ın da lig atlayacağını bize göstermektedir. Orada da harika işler yapılıyor. Türkiye ekonomisinin, geleceğinin daha parlak, başarılı olması için şu an orada 4 bin kişi çalışıyor. Yakında daha çok insan çalışacak” dedi.

Zonguldak’a gelen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Köksal Toptan, adını taşıyan okulda hayırsever Avukat Ali Osman Odabaş tarafından eşi anısına yaptırılan kütüphanenin açılışına katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi ve 23. TBMM Başkanı Köksal Toptan, Zonguldak ziyareti çerçevesinde adını taşıyan Köksal Toptan Ortaokulu’nda kütüphane açılışına katıldı. Eşi Saime Toptan ve protokol üyelerinin de katıldığı açılış, anaokulu öğrencilerinin halk oyunu gösterileri ile başladı.

Avukat Ali Osman Odabaş tarafından yaptırılan kütüphanenin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Toptan ve beraberindekiler kütüphaneyi gezerek bilgi aldı.

Toptan: “Filyos’ta harika işler yapılıyor”

Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Köksal Toptan açılışta yaptığı konuşmasında, “Benim adımı lütfedip buraya koyanlara müteşekkirim. Ali Osman Odabaş kardeşimin bu kütüphane ile zenginleştirdiği bu okuldan mezun olacak çocuklarımızın Zonguldak için Türkiye için çok hayırlı hizmetlere vesile olacaklarına yürekten inanıyorum. Burada daha çok güzel şeyler yapma imkanı bulacağız. Eğitim alanında mükemmel bir noktadayız. Üniversitemiz yeni bir kanla işin ucundan tuttu. Valimiz baştan beri tutuyor. Belediye başkanımız büyük bir gayret içerisinde. Bu takım bizi lig atlatacaktır. Ben dün Filyos bölgesini dolaştım. Orada gördüklerim Zonguldak’ın da lig atlayacağını bize göstermektedir. Orada da harika işler yapılıyor. Türkiye ekonomisinin, geleceğinin daha parlak, başarılı olması için şu an orada 4 bin kişi çalışıyor. Yakında daha çok insan çalışacak” diye konuştu.

Odabaş: “Cumhuriyetçi, laik, çağdaş gençlerimizin yetişmesini arzuluyoruz”

Avukat Ali Osman Odabaş’ta eşi Av. Hikmet Odabaş anısına yaptırdığı kütüphanenin açılışında yaptığı konuşmada, “Okulu yaptırmak Köksal Toptan arkadaşım, dostum, bakanım, başkanıma nasip oldu. Bize de kütüphanesini tamamlamak nasip oldu. Bundan dolayı mutluluk duyuyorum. Bu vesile ile bu kütüphane aracılığıyla buradan Atatürkçü, Cumhuriyetçi, laik, çağdaş gençlerimizin yetişmesini arzuluyoruz” diye konuştu.

Köksal Toptan ve beraberindekiler açılışın anısına hatıra fotoğrafı çektirirken hediye takdiminde bulunuldu. (iha)

Öte yandan gazetecilerin Filyos projesi ile ilgili sorularını yanıtlayan Köksal Toptan, yatırımın Türkiye ekonomisi açısından önemine dikkat çekti.

“Türkiye Ekonomisi için önemli yatırımlar…”

İşlerin hızla ilerlediğini gözlemlediğini ifade eden Toptan “İşin yürüyüşünde hiçbir eksiklik yok, aksaklık yok. Orada heyecan verici tam tersine işler yapılıyor. Yüzlerce, binlerce insan orada çalışıyor. Önemli tarafı bunun çok büyük bir bölümü beyaz yakalı insanlardan müteşekkil. Yani o büyük eserle birlikte vadiye kültür de gelecek, eğitim de gelecek. Oranın kalitesi yükselecek. Bir taraftan büyük bir sanayi bölgesi. Öbür taraftan Bartın, Çaycuma taraflarının maksimum düzeyde yapılabilecek tarım çalışmaları ama hepsinden önemlisi çevre kirliliği yapmayacak büyük sanayi yatırımlarının ortaya çıkması Zonguldak için Türkiye ekonomisi için çok büyük önem taşıyor. İşler süratli ilerliyor. Ve eşgüdüm içerisinde yürütülüyor. Bir taraftan Zonguldak Filyos arasındaki yol tamamen ihale edildi. O yapılıyor. Havaalanının eksiklikleri yapılıyor. Yollar yapılıyor. Filyos, limanıyla, diğer yatırımlarıyla bittiği zaman her iş bitmiş olacak. Türkiye’nin en önemli yatırım bölgesi haline gelecektir. Ben çok heyecanlandım. Tüm vatandaşlarımızın da aynı heyecanı yaşamasını ve yaşatmasını diliyorum. Bence biraz daha geçtikten sonra gençlerin, çocuklarımızın o alanı gezmelerine fayda görüyorum. Çünkü bu güzellikler bizim ortak değerlerimizdir. Çocuklarımızın bunlara sahip olma şuurunu edinmeleri lazım. O fabrikalar artık yapanların değil milletin malı haline gelmiştir. Sahiplenmemiz lazım” diye konuştu.

“Bartın ve Karabük’ün ilgilenmesi ayrı bir kuvvet meydana getiriyor”

Filyos Vadisi ile Bartın ve Karabük’ün de ilgilenmesinin ayrı bir kuvvet meydana getirdiğini ifade eden Köksal Toptan, “Bartın ve Karabük’ün de ilgilenmesi bana göre ayrı bir kuvvet meydana getiriyor. Karabük’teki arkadaşlarımızın oradaki yatırımcıların gelmeleri önemli bir işaret diye düşünüyorum. Bu değer ne Zonguldak’ın ne Filyos’un ne Karabük, Bartın’ın ne de bu bölgenin ve diğer şehirlerin eseri. Türkiye’nin eseri. Tıpkı Çanakkale Boğaz Köprüsü gibi. Çok büyük yatırımları yapan Türkiye artık önü açık bir Türkiye’dir. Benim gördüğüm kadarıyla her şey eş güdüm içerisinde yürütülüyor. Ama Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’nın ‘Zonguldak Türkiye’nin, bölgenin yıldızı olacak’ sözü hatırlarsanız Cumhurbaşkanımız tarafından yıllar önce Alaplı’da söylenmiştir. Türkiye ve Zonguldak o yönde yürüyor. Önümüz açık” diye ifade etti. (iha)

Paylaşın:
375 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ