logo

TSO BAŞKANI KELEŞ’İN MEKTUBU TBMM’DE ETKİLİ OLDU

Kdz. Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş’in “Gazi Alemdar’a İstiklal Madalyası istiyoruz” başlıklı mektubu TBMM’ de gündemine getirildi.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş’in geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte 600 milletvekiline Gazi Alemdar Gemisi’ne İstiklal Madalyası verilmesi talebini içeren mektup göndermesinin ardından konu TBMM’de gündeme getirildi.

Kdz. Ereğli deniz açıklarında Kurtuluş Savaşında dönemlerinde meydana gelen ve gösterdiği kahramanlıklar nedeniyle Alemdar Müze Gemisi’ne İstiklal Madalyası verilmesi ile ilgili İYİ Parti Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan tarafından 18 Haziran 2021 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na kanun teklifi verildi.

TSO Yönetiminden verilen bilgiye göre ; TBMM’de kürsüye çıkarak söz alan İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Kdz. Ereğli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş’in kendilerine yolladığı ve iş’te hAber Hayat Gazetesinde de manşet olan mektubu okudu ve şu ifadelere yer verdi:

“Hem AK Partili, hem CHP’li, hem İYİ Partili olarak, Kurtuluş Savaşı’nın tek deniz savaşı olan 21 Ocak 1921’de Fransızlarla yapılan mücadelede bu gemi Türklerin eline geçmiş ve daha sonra da bizim milli mücadelede büyük faydalar sağlamış, Zonguldak Milletvekillerinin kanun teklifi Gazi Alemdar Gemisi’nin İstiklal Madalyası ile onurlandırılması yönünde talepleri var. Bizim de aynı konuda taleplerimiz var, bu konuya duyarsız kalınmasın. Grup Başkanvekillerini göreve davet ediyorum. Milli mücadelemizin tek deniz savaşı olan Kurtuluş Savaşı’nda en önemli gemisi olan Alemdar Gemisi’ne İstiklal Madalyası verilmesi Kdz. Ereğli ile birlikte milli mücadeleye gönül veren, kanlarıyla, canlarıyla bedel ödeyen, bu vatanı bize emanet edenlere de bir şükran borcumuzu ödemiş olacağız.”

5 MİLLETVEKİLİ KANUN TEKLİFİ VERMİŞTİ

Öte yandan ; Gazi Alemdar’a İstiklal Madalyası verilmesi konusunda daha önce de girişimler olmuş, yaklaşık bir yıl önce iktidar ve muhalefet partilerinden 5 Zonguldak Milletvekili ortak kanun teklifi imzalayarak konuyu TBMM gündemine taşımıştı. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ta milletvekillerine teşekkür ederek şükranlarını sunmuştu.

KELEŞ’İN MEKTUBU ŞÖYLE :

GAZETEMİZİN 15-30 KASIM SAYISI KAPAK SAYFASI :

Paylaşın:
563 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ