logo

TSO HEYETLERİNİN KIBRIS TEMASLARI 2 GÜN SÜRDÜ

  • Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş, Kıbrıs’ta Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile bir araya geldi.

Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş’in beraberinde TSO Meclis Başkanı Tasin Tanyıldız, Kıbrıs Ticaret Odası’nın davetlisi olarak Kıbrıs’ta birtakım ziyaretler gerçekleştirdiği bildirildi. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir ve Yönetimi, İlçe Ticaret ve Sanayi Odaları ile birlikte gerçekleştirilen teknik gezi ve tecrübe paylaşımı ziyaretleri 21 Ekim Pazartesi günü başladı.

KELEŞ: GÖRÜŞMELER VERİMLİ GEÇTİ

Kdz. Ereğli TSO’dan verilen bilgiye göre; Kıbrıs’taki temaslarına Kıbrıs Türk Ticaret Odası ziyareti ile başlayan Başkan Keleş, İki ülke arası ilişkilerin güçlendirilmesi için fikir alışverişi yapıldığını belirtti. Ziyaretler kapsamında T.C Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim ile bir araya gelen Başkan Keleş, ziyarette; Kuzey Kıbrıs ve Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve bölgesel işbirliği olanaklarının değerlendirildiğinin altını çizerek; “Çok verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Umarım yakın zamanda iyi sonuçlar alacağız”, dedi.

CUMHURBAŞKANI TATAR ZİYARETİ

Kdz.Ereğli TSO heyeti 2 gün süren Kıbrıs temasları sırasında Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile biraraya geldi. Yaklaşık 1 saat süren ziyarette Kıbrıs ve Türkiye arasındaki ticaret hacminin geliştirilmesi için fikir birliğine varıldı. Ziyareti değerlendiren Başkan Keleş; “Sayın Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın değerli fikirleri bizlere yol gösterici oldu. Ticaret hacmi bu ziyaret ile hız kazanacaktır. Buna inanıyoruz. Son derece verimli geçen Kıbrıs ziyaretimizde bizleri ağırlayan Kıbrıs Ticaret Odası’na teşekkür ederiz”, dedi.

EKONOMİ BAKANI AMCAOĞLU ZİYARETİ

Kdz.Ereğli TSO heyeti Kıbrıs ziyaretinin son günü KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu’nu ziyaret etti. Bölgesel işbirliği olanakları ve fırsatlarının somutlaştığı görüşmede, yapılan teknik gezi ve tecrübe paylaşımlarının önemine dikkat çekildi.

Paylaşın:
59 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ